ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Cuplurile și persoanele infertile care doresc să aibă copii vor putea primi sprijin

financiar de până la 15.000 de lei din partea statului pentru acoperirea costurilor medicamentelor și procedurilor specializate în țară.


Joi, Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre referitor la “Programul social de interes naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure, pentru creşterea natalităţii” 2024 (FIV 2).


Luăm o măsură importantă pentru persoanele şi cuplurile infertile care doresc să aibă copii. Vor putea beneficia de sprijin de până la 15.000 de lei pentru asigurarea medicamentelor şi procedurilor de specialitate în ţară”, a spus Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern.


Guvernul a majorat bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pentru anul curent cu 150.000 mii lei, provenind din credite de angajament, și cu 5.000 mii lei, provenind din credite bugetare.Banii sunt extrași din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului și sunt destinați să ofere sprijin financiar pentru cel mult 10.000 de beneficiari.

Scopul este acoperirea costurilor medicamentelor și procedurilor medicale specializate recomandate, efectuate în România.


Este o veste foarte bună, venită în apropierea Zilei Internaţionale a Copilului şi mult aşteptată de familiile din România care au probleme de infertilitate. Suma este identică cu cea de anul trecut, ceea ce înseamnă că avem fonduri pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro.

Le mulţumesc domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, domnului Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii şi domnului Marcel-Ioan Boloş, ministrul Finanţelor pentru sprijinul acordat continuării acestui program şi în anul 2024. De asemenea, mulţumesc comunităţii Declic şi Asociaţiei SOS Infertilitatea pentru acţiunile lor de susţinere”, a declarat ministra Familiei Natalia Elena-Intotero.

AJUTOR DE LA STAT PENTRU
CUPLURILE INFERTILE

02 iunie 2024