ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul adoptă  ordonanţa de

urgenţă care prevede că anumite categorii de bugetari vor beneficia de creşteri salariale de 10%, dar şi decontări pentru ochelarii de vedere.


Premierul a precizat că ordonanţa urmăreşte rezolvarea unor “inechităţi” în rândul personalului bugetar. Astfel, va fi aprobată o majorare salarială de 10% în două tranşe, în iunie şi septembrie, pentru mai multe categorii de salariaţi din administraţia centrală şi locală. Este vorba în special despre angajaţii din domeniul culturii, cei de la Registrul Comerţului, de la agenţiile de mediu şi funcţionarii din primăriile localităţilor cu mai puţin de 20.000 de locuitori.


Sunt zone rămase în urmă cu salarizarea faţă de restul bugetarilor şi este corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanţele ţării în acest an. Am văzut că există nemulţumiri faţă de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern sunt angajaţi care protestează, susţinând că muncesc prea mult pentru o mie şi ceva de euro pe lună.

Cred că atât la Guvern, cât şi la Parlament şi în alte zone ale administraţiei atât centrale, cât şi locale, putem găsi soluţii pentru structuri de personal mai suple. ”, a spus Ciolacu.


Ciolacu a menţionat că angajatorii vor putea oferi salariaţilor facilitatea decontării ochelarilor, în limita a 500 de lei. El a mai precizat că suma a fost plafonată, după ce unii funcţionari publici “s-au gândit că îşi pot deconta ochelari care costă mii de lei”.

REZOLVAREA INECHITAȚILOR
ÎN RÂNDUL BUGETARILOR

26 mai 2024