ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Cel mai mare târg din România specializat în agricultură, organizat la

Fundulea, și-a deschis miercuri porțile. Este vorba despre Agriplanta RomAgroTech, un târg organizat de Societatea Germană pentru Agricultură, care va rămâne deschis până duminică.

Sute de companii își promovează, în aceste zile, la Fundulea, ofertele. Cei care vin să viziteze târgul, vor găsi aici atât utilaje agricole, animale și chiar produse alimentare.


La Agriplanta suntem prezenți cu tot ceea ce înseamnă topul echipamentelor, atât în ceea ce privește prelucrarea solului, administrarea fânului, semănat, astfel încât avem semănătorile pentru sistemele no till și mini till”, a spus Lucian Stănescu, product manager la Maschio Gaspardo Romania.


Un astfel de târg este vital în drumul pe care România și l-a luat în performarea agriculturii. Târgul acesta oferă posibilitatea fermierilor, actorilor din agricultură, să ia contact cu tot ce este nou în ramură”, a precizat Gabriel Popescu, profesor în cadrul ASE.


Târgul Agriplanta RomAgroTech este unul internațional, asta pentru că la Fundulea sunt prezente în aceste zile inclusiv companii din Italia, Grecia, Ungaria, Finlanda, Bulgaria, Germania, Spania și Austria.


Gama noastră de produse este foarte mare, cuprinde tot ce înseamnă și pentru agricultură întreținere, organe de asamblare, scule electrice, scule de mână, scule profesionale, scule nemțești, să zic așa. Avem reprezentanți în toată țara, am fost la multe târguri de genul, nu numai pe profil de agricultură, ci și pe profil construcții și așa mai departe”, a precizat Dragoș Roșca, Wurth România.


Pe lângă prezentarea celor mai noi tehnologii și inovații din agricultură, târgul Agriplanta le oferă expozanților și șansa de a face schimb de experiență și de cunoștințe din domeniul agriculturii. Astfel, evenimentul organizat la Fundulea devine o adevărată platformă de networking.


După cum ne-am obișnuit, an de an, la Fundulea Agriplanta e prezentă cu cel mai mare târg din România de utilaje și tehnică agricolă. Am venit astăzi și sunt atât de bucuros să văd tehnologii noi pe care cercetătorii le-au adus în Călărași și în România din toate țările care produc tehnică agricolă și tehnologie agricolă”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Târgul Agriplanta se află anul acesta la cea de-a 12-a ediție, iar în 2023 peste 20.000 de vizitatori i-au trecut pragul. Organizatorii sunt încrezători că numărul celor care vor vizita târgul îl va depăși pe cel de anul trecut, mai ales că în prima zi a fost înregistrat un număr impresionant de vizitatori.

TÂRGUL AGRIPLANTA
ȘI-A DESCHIS PORȚILE

23 mai 2024