ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași a organizat, vineri,

o nouă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă. Aproximativ 300 de persoane și-au încercat norocul, în speranța că își vor găsi un loc de muncă potrivit pentru studiile și experiența pe care le au.


Am anunțat în jur de 350 de angajatori. Avem prezenți în acest moment 30 de angajatori, sperăm să mai apară, și în jur de 300 de persoane care sunt în căutarea unui loc de muncă, sunt șomeri indemnizați și șomeri neindemnizați”, a declarat Doinița Nicolae, directoarea AJOFM Călărași.


În total, la această ediție a bursei au fost disponibile peste 300 de locuri de muncă, pentru toate tipurile de studii.

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă, astăzi, la Călărași, angajatorii au raportat 303 locuri de muncă vacante. Cred că este cel mai bogat anul acesta, sunt foarte multe locuri vacante, atât pe studii superioare, cât și pe studii medii. Bineînțeles, sunt și pentru persoanele care nu au studii, toată paleta este acoperită”, a precizat Magdalena Neculae, șefa Agenției Locale Călărași a AJOFM Călărași.


Bursa locurilor de muncă reprezintă o modalitate eficientă de interacțiune a angajatorului cu candidatul potrivit, promovând dezvoltarea economică și oferind oportunități profesionale pentru cetățeni.

Mult succes!” a spus și senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


În acest moment, rata șomajului în județul Călărași este de 4,20%. După organizarea acestei burse, autoritățile speră ca un număr cât mai mare de persoane să își găsească un loc de muncă, astfel încât numărul șomerilor să înregistreze o scădere.


Impresiile sunt foarte bune, pentru că am găsit   și firme noi înființate care caută angajați din piața de muncă locală, din municipiul sau județul Călărași, dar văd că firmele, care comparativ cu anul trecut sunt mai multe, caută forță de muncă specializată și pregătită profesional în municipiul și județul Călărași.

Locurile de muncă de aici să știți că se adresează pieței călărășene. Începând de la confecții, patiserie, brutărie, hârtie igienică și până la construcții de drumuri de poduri, de clădiri civile, tot ce înseamnă construcții”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Bursa Generală a Locurilor de Muncă va reveni în județul Călărași și anul viitor, iar organizatorii spun că vor depune toate eforturile pentru ca atunci numărul de locuri de muncă disponibile să fie unul și mai mare.

BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ,
LA CĂLĂRAȘI ȘI OLTENIȚA

17 mai 2024