ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Consiliul Județean Călărași a lansat, săptămâna aceasta, licitația privind

achiziționarea a 25 de microbuze electrice pentru elevii din 17 localități din județ. Microbuzele vor intra în dotarea celor 17 primării și vor deservi peste 8.000 de elevi din aceste localități.

Proiectul are o valoare estimată de peste 30 de milioane de lei și este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență.


Unele dintre localități vor primi câte două microbuze electrice, în timp ce altele vor beneficia de un singur astfel de mijloc de transport. Primăriile care vor primi câte două microbuze electrice sunt Borcea, Dragalina, Frumușani, Mânăstirea, Modelu, Plătărești, Sărulești și Vasilați. De cealaltă parte, în localitățile Alexandru Odobescu, Chiselet, Curcani, Ileana, Radovanu, Roseți, Spanțov, Tămădău Mare și Valea Argovei vor beneficia de câte un singur microbuz.


Firmele care doresc să își depună ofertele pentru acest proiect o pot face până la data de 7 iunie 2024. Urmează mai apoi evaluările ofertanților, iar până la sfârșitul acestui an licitația ar trebui să fie încheiată.


Totuși, pe lângă cele 17  localități, și alte unități administrativ teritoriale vor beneficia de astfel de microbuze. Consiliul Județean urmează să se constituie lider și va depune un proiect de achiziționare de noi microbuze electrice la Agenția Fondului pentru Mediu. Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, transmite în vara anului trecut că microbuzele vechi vor rămâne la disponibilitatea administrațiilor locale, care le vor folosi, în principal, pentru transportul echipelor de fotbal.

25 DE MICROBUZE
ELECTRICE PENTRU ELEVI

10 mai 2024