ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași organizează și anul acesta

celebrul festival de muzică ușoară românească Flori de Mai. Evenimentul va avea loc în perioada 23-26 mai, în Sala “Barbu Știrbei”, iar la ediția de anul acesta vor participa 54 de concurenți. Juriul a finalizat deja preselecția și se lucrează acum la partituri.


Avem și concurenți din Călărași, dar avem concurenți din toată țara, pentru că este un festival național. Este un festival care a ajuns să fie pe locul I în România la festivalurile de acest gen.

Au început să se înscrie copii din ce în ce mai buni, a fost foarte greu pentru juriu să facă această preselecție, deoarece locurile sunt limitate prin regulament, iar copiii sunt toți foarte-foarte buni”, a declarat Georgiana Teodorescu, managera CJCC Călărași.


Pe lângă secțiunea de concurs, organizatorii festivalului au pregătit și mai multe recitaluri ale unor artiști consacrați. Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără inclusiv o fostă câștigătoare a festivalului Flori de Mai.


Trebuie să menționez faptul că concursul se desfășoară în Sala Barbu Știrbei, iar în prima seară, pe 23 mai, avem concursul pentru Floricele de Mai, este secțiunea care are trei grupe de vârstă, 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani. El se va desfășura pe sala Barbu Știrbei începând cu ora 15.00, iar la ora 20.00, pe platoul Consiliului Județean, vom avea invitați mai mulți artiști.

Vom începe cu AZA, o minunată artistă călărășeană, ea a și câștigat Flori de Mai cu câțiva ani în urmă, Florian Rus și Mira”, a mai precizat Georgiana Teodorescu.


Totuși, programul festivalului nu se oprește aici.

În cea de-a doua seară, pe 24 mai, vom avea Gala Laureaților și vom face premierea pentru Floricele de mai. Aceasta va fi afară, pe platou, vom începe la ora 20.00 și vom închide seara cu recital trupa Vama. În următoarea seară, 25 mai, vom începe cu concursul secțiunii Flori de Mai, cu cei mari, 16-25 de ani, care va fi, de asemenea, tot în sala Barbu Știrbei, începând cu ora 17.00, după care vom avea afară recital Mario Fresh, Andia și 3 Sud Est. Iar în ultima seară, vom avea, bineînțeles, Gala Laureaților Flori de mai și vom încheia cu artistul Puya”, a spus managera CJCC Călărași.


Conducerea Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași anunță că festivalul Flori de Mai este doar primul eveniment important organizat anul acesta. În vară, călărășenii se vor putea bucura de alte două festivaluri de anvergură.

Festivalul Flori de Mai a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 34.


PESTE 50 DE TINERI VOR CONCURA
LA FESTIVALUL FLORI DE MAI

06 mai 2024