ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

În ultima ședință ordinară a Consiliului Local al municipiului Călărași,

cea din 30 aprilie, consilierii locali au avut de votat, printre altele, și viitorul președinte de ședință pentru perioada 1 mai – 31 iulie 2024. În urma voturilor exprimate de consilieri, social-democrata Săndina Georgescu a fost aleasă în această funcție, cu 12 voturi.

Cealaltă propunere a fost liberalul Călin Cătălin, care a primit opt voturi.


Votul a stârnit o discuție acidă între doi consilieri. Este vorba despre consilierul Costin Mirescu (USR) și Liviu Coman (PMP), care este și unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului. Partidele din care fac parte cei doi formează, alături de Forța Dreptei, o alianță pentru alegerile din 9 iunie, Alianța Dreapta Unită. În municipiul Călărași, însă, USR și PMP au candidați separați.


Discuția dintre Costin Mirescu și Liviu Coman s-a iscat în momentul în care acesta din urmă a votat pentru ca social-democrata Săndina Georgescu pentru a ocupa funcția de președinte de ședință pentru următoarele trei luni. De cealaltă parte, Costin Mirescu a votat în favoarea lui Călin Cătălin.


Bravo, domnule vice. Bravo” , a strigat Costin Mirescu. Atunci, consilierul Stelian Aldea (PSD) l-a întrebat ironic pe Costin Mirescu dacă partidul său se află într-o alianță cu PMP, partidul lui Liviu Coman.


La municipiu, uite d-aia nu avem. Că are alianțe dumnealui cu PSD-ul”, a fost răspunsul lui Costin Mirescu. De cealaltă parte, Liviu Coman a replicată că votul este o opțiune personală.


Reamintim că USR, PMP și Forța Dreptei, sub denumirea de Alianța Dreapta Unită, susțin același candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, în persoana Cameliei Dăscălescu. De asemenea, cele trei partide candidează pe aceeași listă și pentru fotoliile de consilieri județeni. La nivelul municipiului Călărași, însă, există candidați separați: Amelia Giurcan din partea USR și Liviu Coman din partea PMP.

ALIANȚA DREAPTA UNITĂ
NU FUNCȚIONEAZĂ ÎN CĂLĂRAȘI

03 mai 2024