ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Joi, 18 aprilie a.c., conferința de presă de la sediul Partidului Social Democrat

Călărași a avut în prim-plan relația dintre Vasile Iliuță și Valentin Barbu, fostul prefect al județului Călărași.


Tensiunile dintre Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și Valentin Barbu, fostul prefect al județului Călărași, sunt binecunoscute de cetățeni. De la refuzul liberalului de a-l saluta în public pe președintele social democraților, la nenumăratele acuze aduse la adresa lui Vasile Iliuță, relația dintre cei doi politicieni a devenit din ce în ce mai tensionată cu trecerea timpului.


Învestirea noului prefect liberal, Valentin Deculescu, a adus în prim-plan neînțelegerile dintre Vasile Iliuță și Valentin Barbu. Momentan, părerea social democratului despre noul prefect este una bună, acesta dorindu-și chiar o colaborare de bun augur pentru cetățeni.


Îl felicit pe domnul Valentin Deculescu. Sper să avem o colaborare mai bună decât am avut cu fostul prefect, care era pus pe contestarea actelor administrative ale UAT-urilor din județul Călărași. Așa cum am spus, îl felicit și sper să avem o colaborare bună în alegerile ce vor urma”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Partidului Social Democrat Călărași.


Nici vicepreședintele Partidului Social Democrat Călărași nu are o părere bună despre fostul prefect, acesta exprimându-și nemulțumirea.


Domnul președinte a fost puțin mai blând, dar eu cred că oricine ar ocupa funcția de prefect, ar putea face o treabă mult mai bună față de fostul prefect. Chiar și o persoană luată la întâmplare ar face treabă mai bună. Domnul Barbu a fost un incompetent”, a adăugat Bogdan Mihai, vicepreședintele Partidului Social Democrat Călărași.


Dacă la nivel național coaliția PSD-PNL dă semne că funcționează, la Călărași, lucrurile stau complet diferit. Conform președintelui Organizației Județene a Partidului Social Democrat Călărași, învestirea noului prefect fără participarea colegilor din celelalte formațiuni politice demonstrează că această coaliție nu a existat niciodată în județ.


Cred că a primit dispoziție politică să se învestească singur, fără echipa lui politică și colegii din coaliția care funcționează la nivel național”, a precizat Vasile Iliuță, președintele Organizației Județene a Partidului Social Democrat Călărași.


Acum că Valentin Barbu va candida din nou pentru șefia Consiliului Județean, Vasile Iliuță a blamat decizia lui Ciprian Pandea de a-l propune pe Valentin Barbu pentru această funcție.


Eu cred că domnul Barbu este candidatul de serviciu al PNL. Asta consider după ce l-a introdus pe domnul Barbu. Putea face un sondaj și așa alegeau candidatul cu cele mai mari șanse pentru a intra în luptă cu mine”, a conchis Vasile Iliuță, președintele Organizației Județene a Partidului Social Democrat Călărași.

V.ILIUȚĂ: VALENTIN BARBU ESTE
CANDIDATUL DE SERVICIU AL PNL

18 aprilie 2024