ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Guvernul României a adoptat, în această seară, o hotărâre privind eliberarea

lui Valentin Barbu din funcția de prefect al județului Călărași. În cadrul aceleiași ședințe, Executivul a adoptat și o hotărâre privind numirea noului prefect al județului. Este vorba despre Valentin Deculescu, coleg de partid cu Valentin Barbu.


Eliberare din funcție a liberalului Valentin Barbu vine în contextul în care acesta și-a dat demisia, vineri, 5 aprilie. Potrivit surselor, Valentin Barbu se pregătește pentru candidatura de președinte al Consiliului Județean Călărași, iar cum legea nu le permite prefecților și subprefecților să poată candida fără ca mai întâi să își dea demisia, acesta și-a depus mandatul de prefect.


Surse politice au precizat că Partidul Național Liberal ar fi decis ca președinții de organizații județene să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Astfel, în cursa pentru șefia CJ Călărași trebuia să intre Ciprian Pandea, însă acesta, dorind un alt mandat de parlamentar, l-a propulsat pe Valentin Barbu pentru candidatură.


În total, la nivel național, 14 prefecți și 11 subprefecți care vor candida la alegerile din 9 iunie au fost eliberați din funcție. De cealaltă parte, în ședința din această seară, au fost numiți 14 prefecți și șapte subprefecți.

VALENTIN BARBU, ELIBERAT
DIN FUNCȚIA DE PREFECT

11 aprilie 2024