ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Operatorii economici nu pot obţine autorizaţie pentru jocurilor de noroc aflate

la mai puţin de 300 de metri de şcoli, bănci sau locuri de joacă.

Senatul a adoptat, luni, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege care prevede că nu pot fi obţine autorizaţii pentru jocurile de noroc în spaţii aflate în incinta sau pe o rază de 300 de metri pietonali de şcoli, locuri de joacă pentru copii, bănci, aşezăminte culturale, sănătate sau religioase.


PSD scoate păcănelele din localitățile sub 15.000 de locuitori.

Rezolvăm o problemă gravă ce căpătase amploare în  societatea românească și în special în rândul cetățenilor din localitățile rurale sau din urbanul mic, adică în peste 90% din localitățile din România. Păcănelele nu mai sunt permise în aceste zone, unde au avut loc cele mai multe și mai mari tragedii din cauza acestui viciu.

Guvernul deja a luat măsuri privind o reglementare mai strictă a domeniului jocurilor de noroc (toate firmele sunt obligate să aibă sediul fiscal în România), dar și de creștere a taxelor de până la zece ori pentru această industrie.

Controlul dependenței de jocurile de noroc este unul dintre obiectivele esențiale ale acestei guvernări. Viața oamenilor este mai importantă decât banii în plus la buget obținuți de pe urma viciilor ce tind să distrugă familii întregi, dar și viața multor tineri.” notează senatorul PSD Nicușor Cionoiu.

SENATUL A ADOPTAT PROIECTUL CARE
LIMITEAZĂ ACCESUL LA PĂCĂNELE

09 aprilie 2024