ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Peste 16.000 de tineri au fost angajați ca urmare a programelor de ucenicie

desfășurate cu sprijinul Agenției Naționale pentru Ocupare a Forței de Muncă, anunță Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. În cadrul acestor programe, angajatorii beneficiază de o subvenție în valoare de 2.250 de lei pe lună pe întreaga perioadă a derulării a contractului de ucenicie.

Prin programele de ucenicie la locul de muncă, tinerii au posibilitatea de obține o calificare în sistemul de formare profesională a adulților, în baza unui contract de ucenicie, care este un contract de muncă de tip particular, încheiat pe o durată determinată cuprinsă între șase și 36 de luni.


Pe lângă programele de ucenicie, strategia guvernului Ciolacu este de a dezvolta și învățământul dual. Prin această abordare, angajatorii sunt prezenți direct în școli astfel încât cunoștințele teoretice și cele practice să fie cât mai bine închegate.

Aceste programe au trei mari avantaje: angajatorii sunt subvenționați de stat să își formeze personalul după propriile cerințe, ucenicii sunt formați gratuit în timp ce muncesc și primesc salariu pentru această perioadă în care sunt în pregătire”, a declarat Simona Bucura Oprescu ministrul Muncii și Solidarității Sociale.


Anul acesta, ANOFM a depus două proiecte în valoare 90 de milioane de euro prin care se vor finanța programe de ucenicie pentru a crește șansele de ocupare ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, mai transmit reprezentanții Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

16.000 DE TINERI, ANGAJAȚI
PRIN PROGRAMELE DE UCENICIE

07 aprilie 2024