ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Primarul comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu, anunță că o companie din

domeniul produselor farmaceutice și-a arătat intenția de a investi în localitatea pe care o conduce. Momentan, nu se știe ce formă ar urma să îmbrace această investiție, asta pentru că discuțiile sunt la început. Recent, managerul companiei a venit în vizită la Roseți pentru a vedea amplasamentul.


Omul a venit, a văzut amplasamentul, a fost încântat, cel puțin așa mi s-a părut mie. Pot să vă spun că lucrurile decurg cum trebuie. I-am explicat ce trebuie să facă pentru început și dacă își dorește, într-adevăr, acest lucru, noi suntem dispuși să colaborăm.

Acea suprafață se va concesiona, nu se vinde, o vom concesiona pe un număr de ani”, a declarat Nicolae Râjnoveanu, primarul comunei Roseți.


Locul în care ar urma să fie edificată investiția este destinat unui parc industrial. Primarul Nicolae Râjnoveanu spune că până la a fi pus în aplicare, proiectul are de trecut mai mulți pași.


După ce am solicitarea acestei societăți în mână, prin adresă, o supunem aprobării Consiliului Local, dezmembrăm suprafața respectivă, că așa este normal, pentru că acolo este o carte funciară întocmită. Din acea suprafață mare se decupează o suprafață mai mică”, a mai spus primarul comunei Roseți.


Edilul a mai precizată că alte trei companii și-au arătat interesul pentru a investi în Roseți. Acesta a mai adăugat că astfel de investiții ar acoperi atât necesarul de locuri de muncă de la nivelul comunei, cât și a localităților din jur.


Indiferent de câte locuri de muncă ar fi, impactul este destul de mare. Nu ne-am chinuit degeaba să oferim gratuit locuri de casă tinerilor. Majoritatea celor care au solicitat locuri de casă pe PUZ-ul acesta, majoritatea celor cărora li s-au atribuit acele suprafețe lucrează în străinătate. Acești tineri își doresc de mult timp acest lucru. Noi nu am făcut arbitrar această treabă”, a mai precizat primarul Nicolae Râjnoveanu.


Comuna Roseți are peste 6.000 de locuitori. De asemenea, primarul Nicolae Râjnoveanu a anunțat că va candida pentru un nou mandat de primar la alegerile din 9 iunie.

INVESTITOR INTERESAT
DE COMUNA ROSEȚI

04 aprilie 2024