ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Scriitoarea Ana Blandiana a vizitat, astăzi, municipiul Călărași.

Primul popas l-a făcut la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” Călărași, aici unde una dintre sălile de clasă îi poartă numele. Vizibil emoționată, Ana Blandiana s-a arătat bucuroasă de primirea de care a avut parte la Călărași.


Sunt pentru prima oară în Călărași și prima clădire în care intru este această școală. N-am cum să uit momentul acesta. A fost minunat momentul când în hol erau copii, fiecare cu un trandafir în mână, și m-au intimidat și mi-au spus că știu de Arpagic.

E sentimentul că este o lume de oameni pe care nu i-am mai văzut, dar cu care eram, de fapt, înrudită. E un sentiment foarte plăcut”, a spus Ana Blandiana.


În sala care îi poartă numele, Ana Blandiana a putut asculta propriile poezii, recitate de câțiva elevi ai Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”. Vizita de astăzi a fost prima în municipiul Călărași a scriitoarei, care a spus că își dorește să revină aici, pentru că oamenii cu care a luat contact sunt ospitalieri.


Pentru noi a fost o efervescență totală în momentul în care ne-ați dat acceptul să vizitați, am intrat într-o febră și este, aș spune eu, cel mai important moment al școlii noastre”, a precizat Alin Butoi, directorul Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”.


Este o mare oportunitate pentru acești copii faptul că vă văd aici, în fața lor, în carne și oase, faptul că sunt cadre didactice și părinți alături de noi și faptul că noi, Biblioteca Județeană, am reușit să vă aducem la Călărași”, a spus și Ionela Ichim, managera Bibliotecii Județene Călărași.


De la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” Călărași, Ana Blandiana a mers la Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu”, acolo unde și-a lansat cel mai recent volum. Ana Blandiana este autoare a 27 de cărți publicate în limba română și a 60 de volume apărute în 26 de limbi.

ANA A VIZITAT
MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

03 aprilie 2024