ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Președintele Consiliului Județean Călărași și al Organizației Județene

a Partidului Social Democrat Călărași, Vasile Iliuță, a reacționat, în urmă cu puțin timp, pe o rețea de socializare, referitor la perchezițiile care au avut loc ieri la Consiliul Județean Călărași, DGASPC Călărași și Spitalul Județean Călărași.

Reamintim că procurorii DNA Constanța au descins ieri la aceste instituții într-un dosar de corupție, potrivit unor surse.


Am încredere în justiție. Am avut mereu. În 2019, cu șase luni înainte de alegerile programate din 2020, am fost făcut inculpat de către procurorul șef al unei unități de parchet. Patru ani de zile acesta a fost subiectul tuturor. Iliuță va fi arestat.

În 20 noiembrie 2023, am fost achitat în primă instanță de către Tribunalul București, care a precizat că fapta nu este prevazută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege. În aceeași zi, pe 20 noiembrie, la câteva ore după ce am primit vestea achitării, am fost sunat de un reprezentant al unității de parchet care mă trimisese în judecată, reprezentant care mi-a adresat o invitație pentru o audiere la sediul instituției respective, într-un alt dosar penal, întocmit cu opt luni în urmă, la trei zile după ce avocatul meu a solicitat constatarea nulității rechizitoriului prin care fusesem trimis în judecată în dosarul în care am fost achitat în primă instanță”, și-a început Vasile Iliuță postarea.


Președintele Consiliului Județean Călărași a mai adăugat că a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele pe care le-au solicitat și este dispus să răspundă și să clarifice situația pe care o cercetează procurorii.

Acum două zile mi-am anunțat candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași. Ieri au fost percheziții la Călărași. Într-un alt dosar. Am predat documente care ar fi putut fi trimise prin corespondență, așa cum am făcut mereu în relația cu toate instituțiile statului.

Dar în ciuda acestor situații, pentru mine un lucru este cert. Niciodată nu trebuie să ne dispară încrederea în justiție și suntem datori mereu să clarificăm orice nuanță care poate să pună un semn de întrebare asupra activității noastre. Și atunci când există o suspiciune, nu trebuie să ne supărăm că cineva vine și ne întreabă diferite lucruri.

Trebuie doar să răspundem și să clarificăm cât mai repede această necunoscută. Așa cum am făcut și cum voi face mereu”, a transmis Vasile Iliuță.


Am solicitat DNA să ne transmită care este motivul pentru care au avut loc percheziții, ieri, la Călărași, însă nu am primit niciun răspuns până acum.


V.ILIUȚĂ DUPĂ DESCINDERILE DNA:
“AM ÎNCREDERE ÎN JUSTIȚIE”

22 martie 2024