ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

extinsă.

Ministrul Florin Barbu a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții procesatorilor și comercianților pentru a discuta, cu toate părțile implicate, modalitățile de prelungire a plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază precum și extinderea listei de produse pentru care va fi practicat un adaos comercial limitat pe lanțul de procesare-distribuție-comercializare.


Ne dorim, în continuare, prelungirea acestei măsuri care a avut efectele așteptate, anume de stopare a creșterii prețurilor alimentelor. Am convenit cu procesatorii și comercianții prelungirea măsurii pentru o perioadă de trei luni, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, ținând cont și de faptul că vin sărbatorile de iarnă.

În aceeași măsură, de comun acord cu procesatorii și comercianții, vom extinde şi lista de produse care vor beneficia de adaos commercial limitat. Este vorba despre alimente care sunt folosite de români în prepararea produselor pentru masa de sărbători și nu numai, precum: orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul”, a precizat ministrul agriculturii.


De comun acord cu procesatorii și comercianții, se va extinde lista de produse care vor beneficia de adaos comercial limitat. Este vorba despre alimente care sunt folosite de români în prepararea produselor pentru masa de sărbători și nu numai, precum: orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată și usturoiul.

Propunerile făcute de ministrul Barbu au fost agreate de procesatori și comercianți, urmând ca acestea să facă obiectul unui proiect de act normativ, care va urma circuitul de legiferare, respectiv punerea în transparență, avizare si adoptare.‼️ Măsura plafonării adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni, până la 31 ianuarie 2024.


Ne dorim ca prețurile alimentelor să fie cât mai ușor de suportat pentru români și facem tot ce ne stă în putere să îi ajutăm în această perioadă dificilă în special pe românii cu venituri mici și medii.”, a mai transmis ministrul agriculturii.

Plafonarea adaosului comercial va fi prelungită cu 3 luni, iar lista produselor

PLAFONAREA ADAOSULUI
COMERCIAL VA FI PRELUNGITĂ

17 octombrie 2023