ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

sărbătoresc cu adorație și evlavie viața și faptele Sfintei Cuvioase Parascheva, una dintre cele mai iubite ocrotitoare ale țării noastre.


Sfânta Cuvioasă Parascheva rămâne un exemplu de sfințenie și devotament, iar pelerinajul la moaștele ei este un act de credință și iubire față de ocrotitoarea Moldovei și a întregii națiuni.


O sărbătorim astăzi pe Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, ocrotitoarea Iașiului și a Moldovei, considerată un izvor de sănătate duhovnicească și trupească pentru persoanele care o cheamă prin rugăciune în această zi.

Sfânta Cuvioasă Parascheva să vă aducă multă liniște sufletească, pace interioară și bucurie în suflet. Lumina și înțelepciunea Sfintei Parascheva să vă călăuzească în toate acțiunile și deciziile voastre.

La mulți ani binecuvântați celor ce îi poartă numele Sfânt!” - transmite senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Astăzi, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva se află la Catedrala Mitropolitană din Iași și atrag anual mii de pelerini, care vin să se roage la sfânta ocrotitoare și să primească binecuvântare și vindecare. Această sărbătoare reprezintă un prilej de adâncă evlavie și recunoștință pentru credincioșii din întreaga Românie.

Cuvioasa Parascheva a fost denumită în Moldova și “Vinerea Mare”, un simbol al unității Ortodoxiei de pretutindeni, care arată viața de după moarte a Cuvioasei ca sfințenia ce ridică din neamul său pe omul care s-a asemănat cu Dumnezeu, făcându-l lumină de iubire și apropiere față de toți cei care mărturisesc întru aceeași credință.


Astăzi, credincioșii din întreaga Românie și, în special, din Călărași,

SĂRBĂTOAREA SFINTEI
CUVIOASE PARASCHEVA

14 octombrie 2023