ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

a noului an universitar 2023-2024. Acest moment a marcat începutul unei noi etape pentru studenții și profesorii universității.

Facultatea de Științe Agricole și Dezvoltare Rurală de la Călărași, situată în inima Bărăganului, are o semnificație aparte, deoarece se află într-o zonă binecuvântată cu soluri fertile, apă dulce și un climat propice agriculturii. Această facultate joacă un rol crucial nu numai pentru comunitatea locală, ci și pentru populații din alte părți ale lumii, deoarece contribuie la hrănirea acestora.


Universitatea de Agronomie a deschis astăzi anul universitar la Călărași. Orașul se îmbogățește cu o nouă generație de 100 de studenți, care s-au înscris și vor să absolve facultatea de studii agronomice.

Călărașiul e mai bogat cu agricultori viitori.” – a declarat președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță.


Studenții care încep acest nou an universitar sunt viitorii ingineri și manageri agricoli care vor avea responsabilitatea de a gestiona și dezvolta durabil resursele naturale ale pământului. Ei vor contribui la creșterea abundenței agricole și vor asigura un management eficient al acestor resurse, având un impact pozitiv asupra mai multor domenii conexe.


La USAMV Călărași am putut vedea câtă dorință de a învăța există, câtă speranță pentru viitor și cât de tenaci sunt acești studenți.

Vreau să nu părăsească județul după ce își termină studiile. Vreau să aducem investitori, să creștem locurile de muncă. Să le oferim infrastructura necesară pentru a își deschide o afacere, pentru a își întemeia o familie, pentru a trăi decent și onest în locurile unde au copilărit.

Este un deziderat mai vechi de-al meu, încă de când eram primar la Vâlcelele. Dar este cât se poate de actual. Pe acest deziderat, al dezvoltării acestui județ, mi-am bazat proiectul politic și administrativ și împreună cu echipa mea muncim pentru a îl realiza.

Suntem aici.

Pentru dumneavoastră.” - mai transmite președintele PSD Călărași Vasile Iliuță

Astăzi, în aula USAMV Filiala Călărași, s-a desfășurat festivitatea de deschidere

UN AN NOU UNIVERSITAR
LA USAMV CĂLĂRAȘI

05 octombrie 2023