ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

săptămâni, urmând ca localitatea Ulmeni să beneficieze de servicii de sănătate în următoarele două săptămâni.

Analize de sânge, pediatrie, medicină generală, ginecologie, optică medicală și stomatologie sunt serviciile medicale de care beneficiază călărășenii prin intermediul acțiunii inițiate de Filiala Călărași a Crucii Roșii.


La deschiderea caravanei au asistat și autoritățile județene, printre care îi putem aminti pe Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași, și pe Marius Fulga, manager public al județului Călărași.

6 cabinete medicale mobile, medici români și francezi, asistenți medicali, voluntari, și multă implicare!

Așa a debutat prima zi, la Călărași, a proiectului Caravana de Sănătate a Crucii Roșii Române, implementat cu sprijinul Croix-Rouge Française.

Toți călărașenii vor avea acces gratuit la consultații  în specializări ca: medicina generală, pediatrie, optică medicală, ginecologie și stomatologie. Locația de bază a caravanei este în municipiul nostru, strada Eroilor, nr 49 și ultima zi de acces va fi 13 octombrie.

Călărașiul este destinația cu numărul 5 după Galați, Satu-Mare, Tulcea și Constanța.

Felicitări Aura Giurcă și succes în implementare doamnei Raluca Buzea, reprezentanta Crucii Roșii Române -manager de proiect.” a decralat, Marius Dulce, președintele Organizației Municipale a PSD Călărași.


Este un proiect care aduce beneficii întregii comunității din Călărași. Pot spune că este un model pentru Consiliul Județean. Am vorbit cu Aura Giurcă și sper că vom colabora pentru caravana inițiată de Consiliul Judeţean Călărași. Am văzut o mobilizare exemplară a tuturor celor implicați în acest proiect”, a declarat Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași.


Aura Giurcă, directoarea Filialei Crucii Roșii Călărași, a dorit să ofere servicii medicale de calitate călărășenilor care nu au posibilitatea financiară necesară de a face un control amănunțit.


Nu doar Crucea Roșie Română a crezut în proiectul nostru, ci și Crucea Roșie Franceză care, după ce a văzut mobilizarea noastră, a decis să ne pună la dispoziție atât un medic ginecolog, cât și spațiul necesar desfășurării actului medical”, a declarat, Aura Giurcă, directoarea Filialei Crucii Roșii Călărași.

Caravana de sănătate va ajunge în mai multe județe din țară, Călărași fiind cel de-al cincilea județ de pe harta României în care medicii voluntari vor consulta cetățenii.

Caravana de sănătate staționează în municipiul Călărași timp de două

CARAVANA DE SĂNĂTATE
A AJUNS LA CĂLĂRAȘI

02 octombrie 2023