ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

autoritățile călărășene la Monumentul Eroilor din municipiu.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, în compania fanfarei militare, dar și a celor aproximativ 50 de persoane, au marcat Ziua Imnului Național al României într-o atmosferă emoționantă.


Ziua Imnului Naţional al României!

Deşteaptă-te române, este un simbol național alături de drapelul tricolor și stema ţării, ce se sărbătorește an de an la data de 29 iulie, începând cu anul 1998.

Imnul nostru reprezintă spiritul inconfundabil al acestui pământ, sunetul care ne unește într-o singură voce și ne amintește de frumusețea și istoria noastră.

Să păstrăm mereu în inimi dragostea pentru patrie și să cântăm cu onoare versurile ce ne definește de veacuri, pe noi și pe a noastră credință.

Noi suntem români! La multi ani, Imnului Naţional!” transmite senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


Patriotismul a strâns la un loc reprezentații Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, precum și cei ai Instituției Prefectului, Valentin Barbu și Eugen Ilie.

Am venit să marcăm această zi importantă pentru poporul român. Sunt însoțit de directorii deconcentratelor Consiliului Județean Călărași. Este un moment solemn pe care nu îl putem rata“, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Imnul reprezintă un simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 și a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, la iniţiativa domnitorului Ştirbei Vodă.

Sâmbătă, 29 iulie a.c., Ziua Imnului Național al României a fost marcată de

ZIUA IMNULUI
NAȚIONAL AL ROMÂNIEI

29 iulie 2023