ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

premierul Marcel Ciolacu. Măsura vine dupa ce șeful Executivului I-a dat un ultimatum ministrului Alexandru Rafila, pentru că a întârziat cu elaborarea acestor norme de aplicare, solicitate insistent de către asociațiile pacienților.


Toți bolnavii de cancer sunt incluși acum în noile programe de diagnostic și tratament!

Guvernul Ciolacu continuă să pună pe primul loc două dintre cele mai importante domenii, educația și sănătatea. În cadrul ședinței de guvern de astăzi s-a deblocat finanțarea serviciilor de diagnostic genetic și tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generație pentru toți pacienții oncologici. Se repetă în domeniul sănătății ceea ce s-a întamplat ieri în domeniul educației, când s-a alocat peste 1 miliard de euro pentru dotarea a peste 5.600 de școli, grădinițe, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare și ateliere de practică.

Totodată, se aprobă 4 Programe Naționale prin care se va dota cu echipamente cabinetele medicilor de familie, cabinetele de planificare familială și centrele comunitare integrate. La fel se va proceda și în cazul unităților mobile de terapie intensivă pentru nou-născuți şi a unităților mobile de screening pentru cancer, toate cu fonduri din #PNRR.

Întreg conținutul actelor normative este rezultatul implicării și al muncii unei comisii de specialiști, cu multă expertiză, instituită la nivelul Ministerului Sănătății, în scopul bunei funcționări a Programul Național de Oncologie.” a transmis senatorul PSD Nicușor Cionoiu.

Guvernul a adoptat normele Planului pentru combaterea cancerului a anunțat

PROGRAME NOI DE DIAGNOSTIC
ȘI TRATAMENT AL CANCERULUI

28 iulie 2023