ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

desființarea a 200.000 de posturi bugetare neocupate, ceea ce ar aduce o reducere a cheltuielilor statului cu 8-10 miliarde de lei pe an. Sporurile trebue limitate la maxim 20% din salariu, sistemul concediilor medicale regândit, la fel și cel al concediilor de odihnă.


Viziunea premierului Marcel Ciolacu și a Partidului Social Democrat este de a menține un deficit rezonabil al bugetului statului și a nu pierde fonduri europene.

Cabinetul Ciolacu dorește o reducere consistentă a aparatului de stat, respectiv desființarea a 200 de mii de posturi bugetare neocupate, ceea ce ar aduce o reducere a cheltuielilor statului cu 8-10 miliarde de lei pe an. Sporurile trebuie limitate la maxim 20% din salariu, sistemul concediilor medicale regândit, la fel și cel al concediilor de odihnă.

Prin eliminarea celor 200 de mii de posturi bugetate, vacante, se fac economii întâi prin faptul că bugetele vor fi degrevate de sumele aferente și apoi pentru că se va produce a reorganizare masivă a instituțiilor statului. Odată cu reducerea numărului posturilor de conducere și a posturilor simple scad și cheltuielile cu bunuri și servicii, autoturisme și mobilier.

Există deja o decizie (OUG) prin care ministerele și toate entitățile statului trebuie să taie 10% din cheltuielilor cu bunuri și servicii.

România are nevoie de consolidare fiscală!” notează senatorul PSD Nicușor Cionoiu.

Cabinetul Ciolacu dorește o reducere consistentă a aparatului de stat, respectiv

PSD PROPUNE REDUCEREA
DEFICITULUI BUGETAR

25 iulie 2023