ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

lemnoasă sub diverse forme: rumeguş, deşeuri şi resturi de lemn aglomerate sub formă de pelete din lemn, brichete din lemn.

Potrivit legii, cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii:


Senatorul Nicușor Cionoiu a explicat: “PSD își menține abordarea pe care a avut-o de când a intrat la guvernare și promovează măsuri pentru protejarea persoanelor cu venituri mici, precum reglementarea prețurilor la energie, vouchere de alimente și de energie, iar recent plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază.

O nouă măsură vizează reducerea la 5% a TVA-ului pentru produsele din lemn, asigurând astfel posibilitatea oamenilor de a-și achiziționa lemnele și combustibilii necesari pe timpul sezonului rece: lemnele de foc, peleții și brichetele de lemn.

PSD continuă să susțină:


Tot 5% va fi și cota de TVA aplicată pentru livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, pompe de căldură şi alte sisteme de încălzire de înaltă eficienţă, cu emisii scăzute.

A fost promulgată legea ce are ca obiect reducerea TVA la 5% și pentru masa

TVA DE 5% PENTRU RUMEGUS,
PELETE ȘI BRICHETE LEMN

18 iulie 2023