ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea. Acesta a vizitat proiectele aflate în desfășurare la nivelul județului Călărași în compania lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, Valentin Barbu, prefectul județului, Bogdan Mihai, administratorul public al județului și senatorul PNL, Ciprian Pandea.

Călărașiul a avut onoarea de a fi primul județ pe care ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației l-a vizitat în turul României. Acesta a fost condus de autoritățile locale în două puncte importante unde sunt concentrate investiții masive: Palatul Administrativ și Spitalul Județean.


Ne bucurăm că domnul ministru a răspuns la invitația colegilor de coaliție și a ales să viziteze pentru prima dată județul nostru. Aș spune că cel mai mare finanțator al județului Călărași este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Inclusiv Consiliului Județean este finanțat de acest minister pentru proiectele mari, precum noul corp al Spitalului Județean de Urgență și Palatul Prefecturii”, a declarat președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.


Am stat de vorbă cu primarii din majoritatea comunelor care au putut fi prezenți la întâlnire. Am fost însoțit de colegii din principalele direcții care au proiecte cu administrația publică.

Mă bucur că Palatul Prefecturii va fi redat comunității și sper ca prin intermediul acestui centru cultural să avem desfășurate o serie de evenimente la nivelul județului Călărași. De asemenea, consider că noul corp al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” este necesar pentru desfășurarea actului medical. Vreau să felicit administrația pentru buna derulare a proiectelor”, a declarat Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.


Proiectul privind reabilitarea Palatului Prefecturii din Călărași, una dintre cele mai impunătoare clădiri din județ, va fi finalizat în anul 2024. Lucrările de pe șantierul din curtea Prefecturii sunt gata în proporție de 58%.

Noul corp al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” va fi gata la sfârșitul anului viitor. Conform arhitectului Nicolae Cristian, clădirea este realizată în proporție de 100% la nivel structural.

Pentru cele două proiecte, Consiliul Judeţean Călăraşi, respectiv Instituția Prefectului au primit finanțare de aproximativ 170 de milioane de lei.

Miercuri, 5 iulie a.c., Călărașiul a fost gazda ministrului Dezvoltării,

VIZITĂ DE LUCRU A MINISTRULUI
DEZVOLTĂRII, LA CĂLĂRAȘI

05 iulie 2023