ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

ale Americii. În țara tuturor posibilităților este o sărbătoare federală încă din anul 1941. În fiecare an, parade, artificii, carnavaluri, târguri, discursuri politice și numeroase ceremonii marchează această zi.

Hollywood, Super Bowl, visul american sunt câteva aspecte care caracterizează cele 50 de state. De la români stabiliți peste ocean, la indieni, arabi și chinezi, “țara tuturor posibilităților” înglobează o multitudine de naționalități. Poate acesta este adevăratul succes, secretul datorită căruia coloniile, odată aflate sub stăpânirea Imperiului Britanic, au dus la crearea unei puteri globale.


Este ziua în care americanii sărbătoresc Ziua Națională, o zi în care onorăm conceptul libertăţii și al independenței.

Trebuie să fim recunoscători pentru Parteneriatul Strategic al României cu SUA deoarece acesta a reprezentat un reper esenţial al politicii externe româneşti, dar și unul dintre pilonii de bază al acesteia alături de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană. Prietenia dintre țările noastre a contribuit la dezvoltarea democrației în România și la întărirea securității pentru cetățenii români.

Pentru toate acestea, le datorez mulțumiri și le transmit toate gândurile mele bune partenerilor noștri de peste ocean.

La mulți ani, America! Să strălucești mereu ca un simbol al libertății, democrației și curajului. Sărbătoriți cu bucurie și mândrie această zi specială! ” este mesajul transmis de senatorul PSD Nicușor Cionoiu.


De la Primul Război Mondial, până la actuala conflagrație dintre Rusia și Ucraina, se pare că Statele Unite ale Americii își păstrează titlul de “o mare putere”.

4 iulie reprezintă o dată foarte importantă pentru istoria lumii. Evident, descoperirea Americii a fost un eveniment care a schimbat lumea. Începând cu secolul al XVIII-lea, Marea Britanie a înființat 13 colonii. Pe parcursul timpului, aceste colonii au devenit încet, dar sigur un stat independent.

Este foarte important de menționat că noul stat creat a avut un rol foarte important în tot ceea ce a însemnat evoluția lumii. Aportul Americii la Primul Război Mondial a dus la victoria Antantei. Perioada interbelică a avut în sine germenii acestei păci dictate de americani.

În cea de-a  doua conflagrație mondială, aportul Americii la câștigarea războiul a fost, de asemenea, la fel de important. Sistemul economic impus de Statele Unite ale Americii a făcut ca lumea să se dezvolte după principiile americane.

Meritul înființări NATO este tot al Americii. Chiar dacă comunismul a căzut în 1989, NATO reprezintă în continuare cea mai importantă organizație militară”, a declarat Gheorghe Stoian, directorul LTME Călărași.


4 iulie 2023 marchează cea de-a 247-a aniversare de la întemeierea Statelor Unite

ZIUA INDEPENDENȚEI
STATELOR UNITE ALE AMERICII

04 iulie 2023