ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă, precum și personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar-sanitar care asigură continuitatea asistenței medicale, va beneficia de o indemnizație lunară.


Așa cum am promis, am aprobat o ordonanță de urgență prin care, începând cu 1 august, majorăm veniturile pentru angajații din sănătate care asigură gărzi și asistența medicală în zilele de weekend sau sărbători legale.

Totodată, am luat măsuri ca toți angajații din sănătate să beneficieze de vouchere de vacanță și de concediul de odihnă la care au dreptul. Pentru a asigura personalul necesar în spitale și în toate unitățile sanitare, am decis organizarea de concursuri pentru ocuparea a peste 4.000 de posturi vacante din sistemul medical.

La fel ca în cazul Educației, reușim – într-un timp scurt – să luăm decizii corecte, să reparăm inechitățile vechi și să oferim condițiile necesare cadrelor medicale pentru ca românii în suferință să fie cât mai bine îngrijiți” a declarat primul ministru Marcel Ciolacu.


Ce au obținut reprezentanții SANITAS România:

1. Încadrarea tuturor salariaților din Anexa II și Anexa VIII la Legea 153/2017 (atât salariații din SĂNĂTATE cât și cei din ASISTENȚĂ SOCIALĂ) la salariul de bază maxim prevăzut de lege.

2. Creșteri de venit pentru toate categoriile de angajați din Sănătate, iar sursa de finanțare pentru aceste creșteri să fie Fondul Național Unic de Sănătate (FNUASS), nu bugetele instituțiilor medicale. Aceste creșteri vor fi acordate începând cu 1 august și reprezintă plata parțială, în avans, a creșterilor de venituri ce vor fi prevăzute în noua lege a salarizării, acest lucru fiind și o garanție a faptului că noua legislație salarială va aduce creșteri pentru toți salariații din sistem.


3. Ministerul Sănătății va relua angajările în sistemul public. Va fi aprobată prin Memorandum-uri organizarea de concursuri pentru aproximativ 14.000 de posturi, 4.000 imediat, restul de 10.000 în perioada următoare.

4. Finanțarea voucherelor de vacanță de la bugetul de stat pentru toți angajații din sistemul public de Sănătate, începând cu 1 iulie 2023.

5. Legiferarea zilelor suplimentare de concediu de odihnă pentru salariații din Sănătate și deblocarea negocierilor și semnarea CCM.

6. Garanția că începând cu acest an, Federația SANITAS va negocia cu Ministerul Muncii Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector de negociere ASISTENȚĂ SOCIALĂ, contract ce nu a mai fost încheiat în ultimii 15 ani.

Începând cu 1 august 2023, personalul de specialitate medico-sanitar care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial pentru activitatea prestată în linia de gardă, precum și personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar-sanitar care asigură continuitatea asistenței medicale, va beneficia de o indemnizație lunară.

CREȘTERI DE VENIT PENTRU
SALARIAȚI DIN SISTEMUL MEDICAL

04 iulie 2023