ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate.

Această zi specială, în care celebrăm, deopotrivă, Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului, are o puternică încărcătură emoțională pentru Poporul Nostru. Cu acest prilej, aducem un profund omagiu Eroilor Neamului care şi-au dat viaţa pentru dăinuirea ființei noastre naționale, în fața cărora ne închinăm cu mult respect.


Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, S-a Înălţat la cer!

Înălțarea Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească, prăznuită la 40 de zile după Învierea Domnului. În prima mare conflagraţie a secolului al XX-lea, aproape un milion de militari şi civili români au decedat. Astfel, Ziua Eroilor ne îndeamnă la un moment de reculegere pentru sufletele tuturor bărbaților și femeilor ce au murit în timp ce serveau în forțele armate.

Să ne rugăm și să îi cinstim pe cei ce au pus viitorul patriei mai presus de propria viată, pe cei ce au slujit și s-au jertfit pentru apărarea independenţei, suveranităţii și a integrităţii teritoriale a Românie.

Cinste eroilor neamului!

Hristos S-a Înălțat!” a transmis cu această ocazie, senatorul PSD, Nicușor Cionoiu.


Primarul municipiului Călărași, Marius Grigore Dulce a declarat într-un interviu că Ziua Eroilor reprezintă istoria neamului:

Dacă noi nu învățăm să ne respectăm eroii neamului înseamnă că deja nu existăm, deja nu însemnăm nimic. Astăzi este pentru noi o zi deosebită atât din punct de vedere religios, cât și istoric.

Noi nu facem acest lucru decât ca să-i pomenim pe acești eroi ai neamului. Întotdeauna sunt în inima noastră”.

Ziua Eroilor este sărbătoarea națională a României pentru comemorarea bărbaților

CEREMONIAL MILITAR ȘI RELIGIOS,
DE ZIUA EROILOR, ÎN CĂLĂRAȘI

25 mai 2023