ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

18 mai a.c., președintele Partidului Social Democrat, Vasile Iliuță, a declarat că, în cadrul Consiliului Național Politic s-a stabilit ca Marcel Ciolacu să preia mandatul de prim-ministru al României.

Marcel Ciolacu, alături de experți, a stabilit ca miniștri alesi și secretarii acestora nu vor putea cumula pensia drepturile salariale.

Noul premier își propune reducerea inflației și asigurarea cetățenilor că în iarna viitoare se vor stabiliza prețurile la energie pentru a nu se crea un precedent.


Odată cu desemnarea în funcție a lui Marcel Ciolacu la conducerea guvernului, vor exista schimbări legate de alegerea miniștrilor și, implicit a secretarilor. Astfel, miniștri care vor fi investiți își vor pune câte un secret general și un secretar de stat numiți de cei în cauză, însă cu o condiție: aceștia trebuie să aparțină Partidului Social Democrat.

De asemenea, în cadrul Consiliului, s a stabilit clar că nu va fi acceptat cumulul pensiei speciale cu drepturile salariale.


Domnul Ciolacu a stabilit împreună cu toate organizațiile județene că nu se va accepta ca o persoană să aibă și pensie specială și salariu. Persoana în cauză va trebui să opteze pentru una dintre ele. Sunt suficiente locuri în care pot activa și pot lua în continuare pensia“, a declarat Vasile Iliuță, președintele Partidului Social Democrat Călărași.


Cumulul pensiei și a salariului nu va mai fi permis nici în cadrul Consiliului Județean Călărași și a subordonatelor, în sensul acesta fiind propusă o lege. La nivelul coaliției vor exista schimbări atât de la PSD, cât și PNL.


Vasile Iliuță, președintele Partidului Social Democrat Călărași, a declarat că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va rămâne al PSD-ului, în timp ce, Ministerul Afacerilor Intern îi va reveni cel mai probabil Partidului Național Liberal.

În cadrul conferinței de presă de la sediul Partidului Social Democrat de joi,

VASILE ILIUȚĂ: MARCEL CIOLACU VA
PRELUA CONDUCEREA GUVERNULUI

18 mai 2023