ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Data marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de “Declarația Schuman”, politicianul care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene, se precizează pe site-ul Uniunii Europene.


Pe 9 mai, România sărbătorește, la fel ca toate statele membre UE, Ziua Europei.

Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu a declarat: “Statele Europene s-au unit pentru a rezolva cele mai mari probleme actuale și pentru a construi un viitor sigur și prosper pentru toți europenii. Această unitate ne dă șansa de a avea o țară puternică economic, echitabilă și cu șanse mari de dezvoltare.

Ziua Europei aniversează semnarea Declarației Schuman pe 9 mai 1950, 73 de ani de pace și unitate. Declarația Schuman este un plan care a pus bazele Uniunii Europene de azi. Scopul principal al acestei forme de cooperare politică este de a elimina pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

Totodată felicit eforturile UE de a construi o Europă verde, digitală, competitivă, puternică şi sigură.

La mulți ani, Europa!


Ziua de 9 mai a rămas în istorie și sub numele de “Ziua Schuman”. La 9 mai 1950, ministrul francez de externe de atunci, Robert Schuman, propunea un plan de colaborare economică între Franța și Germania, pentru eliminarea rivalităților seculare dintre cele două state.

Delegaţiile UE organizează, în fiecare an, în cooperare cu ambasadele statelor membre din țările-gazdă, activităţi pe tema „Europa în lume”. Există o tradiţie ca în această zi, instituţiile UE să îşi deschidă porţile pentru public. Anual, mii de oameni participă la vizite, dezbateri, concerte şi alte evenimente, pentru a sărbători Ziua Europei şi pentru a afla mai multe despre Uniunea Europeană.

De Ziua Europei, 9 mai, sărbătorim pacea și unitatea în Europa.

ZIUA EUROPEI, 9 MAI, SĂRBĂTORITĂ
ÎN TOATE STATELE UNIUNII

09 mai 2023