ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

apartamentelor din complexul ANL  medicilor care activează în sistemul public de sănătate din Călărași.


Blocul de locuințe cuprinde 5 garsoniere și 34 de apartamente destinate medicilor care au ales să ocupe un post în cadrul Spitalul Judeţean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” Călărași.

Ceea ce facem noi la Călărași ar trebui să se întâmple peste tot. Gândim un sistem prin care, la un moment dat, toți oamenii care doresc să se alăture echipei noastre medicale, să se concentreze doar pe profesia lor în sine. Aceștia nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la locuințe”, a declarat Bogdan Mihai, administratorul public al județului Călărași.


Dacă inițial nouă medici au beneficiat de câte o locuință de serviciu, astăzi, acestora li s-au mai adăugat cinci noi colegi.

Urmăresc spitalul din Călărași de câțiva ani. Când colegul meu, doctor Mărăndici, a terminat rezidențiatul, l-am încurajat să meargă la Călărași. După ce a ajuns aici, mi-a povestit despre reușitele acestuia în cadrul spitalului și m-a încurajat să mă alătur colectivului”, a susținut Alin Mogoși, neurochirurg.


În acest moment, există un deficit de aproximativ 30 de medici la nivelul județului Călărași. Administratorul public al județului Călărași se implică constant în diminuarea deficitului, dar există specializări a greu de găsit la nivel național. Cu toate acestea, procesul gândit de autorități pare să atragă din ce în ce mai mulți medici la Călărași.

Acum ceva timp am plecat de la spitalul din Oltenița și am venit la Călărași. Aici am găsit servicii de înaltă calitate. Practic, am toată aparatura de care am nevoie pentru a-mi desfășura meseria”, a conchis Claudiu Stancu, medic primar –  medicină de urgență.


Valoarea investiției pentru cele 39 de locuinte de serviciu construite este de aproximativ 7 milioane de lei.

Administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai, a înmânat cheile

NOI CHIRIAȘI PENTRU BLOCUL
ANL DESTINAT MEDICILOR

08 mai 2023