ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie 2022. Pasajul Drajna va avea o lungime de 2,74 km. Proiectarea și construcția acestui pasaj au o valoare de 98,12 milioane de lei, fără TVA, și sunt finanțate prin Programul Operațional Infrastructura Mare.


Pasajul aduce o serie de beneficii la nivel regional și la nivel național:


El traverseaza DN3A și linia de cale ferată București-Constanța și face parte din viitorul drum expres Călărași-Brăila.


Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, a venit pe șantierul de la Pasajul Drajna pentru a vedea cum decurg lucrările proiectului și când poate fi inaugurat.


Este o investiție importantă pentru toate cele patru județe implicate: Călărași, Ialomița, Galați și Brăila. Proiectul a fost semnat la 14 decembrie 2021 și are un termen de execuție de 15 luni.


Conform ministrului de Transporturilor și Infrastructurii, Pasajul de la  Drajna poate fi inaugurat la sfârșitul lunii în curs.

În acest moment se toarnă ultimul strat de asfalt, după care mai sunt câteva lucrări ce țin de siguranța circulației și pasajul va fi dat în folosință“, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.


Conform autorităților, termenul de finalizare al proiectului este sfârșitul lunii iunie, însă acestea doresc să grăbească lucrările pentru a fi pus în slujba cetățenilor. Finalizarea acestui proiect vine ca un inițiator al tuturor proiectelor care urmează.

Este un proiect important pentru județul Călărași. Acest pasaj reprezintă o dezvoltare viitoare pentru județul nostru. Sperăm ca aceast proiect să fie completat cu un pod peste Dunăre pentru ca finalitatea acestuia să vină cu adevărat în sprijinul județului Călărași“, a susținut Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.


Constructorul a asigurat autoritățile că tot ceea ce ține de proiectul pasajului va fi finalizat la timp.

Chiar dacă legea ne permite să cerem prelungirea perioadei de execuție, noi am decis că nu este cazul. Bineînțeles, au existat mici întârzieri pe parcursul anului trecut, dar după cum vedeți nu ne-au împiedicat să ne facem treaba“, a declarat constructorul.


O adevărată problemă legată de darea în folosință a pasajului este reprezentată de crearea unui blocaj rutier la cele două sensuri giratorii din Slobozia. Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a declarat că așteaptă aprobarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a începe lucrarea unei centuri pe partea de Vest.

Lucrurile încep să funcționeze în ceea ce privește transportul în România. Sorin Grindeanu a mai declarat că toate aceste proiecte și implicit finalizarea acestora la timp trebuie să devină un obicei pentru țara noastră.


Inițiatorul proiectului depus în 2019 este deputatul Sorinel-Marian Vrăjitoru. Acesta a declarat: “Atunci când am prezentat proiectul, toată lumea credea că acest lucru nu este posibil în 15 luni. Ei bine, astăzi ne situăm deasupra căii ferate. Pasajul este aproape finalizat, mai sunt câteva proceduri de urmat și nu ne putem abate de la acestea”.


Pasajul de la Drajna are o lungime de 300 m liniari, iar garanția acordată de constructor este de 5 ani. Cu toate acestea, Pasajul de la Drajna a fost proiectat să reziste pentru 120 de ani.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vizitat șantierul de lucru de la Pasajul Drajna.

SORIN GRINDEANU - VIZITĂ DE LUCRU
LA ȘANTIERUL PASAJULUI DRAJNA

04 mai 2023