ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

și Ștefan Vodă au fost gazdele evenimentului organizat de Tineretul Social-Democrat, prin care elevii din anii terminali au beneficiat de lecții gratuite.


Autocarul Organizației Naționale a Tineretului Social-Democrat a fost luat cu asalt de elevii dornici să se pregătească pentru examenul de luna viitoare.

Călărași este primul județ în care se desfășoară Caravana Educației. Este o mare onoare pentru noi. Ne implicăm activ în tot ceea ce înseamnă viitorul acestor tineri. Prin intermediul acestor lecții gratuite, elevii se pot pregăti pentru examenul care bate la ușă. Mulțumim organizatorilor acțiunii, în special președintelui Organizației Naționale a Tineretului Social Democrat.

Este o ocazie pentru noi toți, fie că facem parte sau nu dintr-un partid politic de a  fi conștienți că în mâinile acestor tineri stă viitorul și, de asemenea, trebuie să ne responsabilizăm. Fiecare dintre noi poate contribui la pregătirea unui copil”, a declarat Ionuț Stan, președintele Organizației Județene a Tineretului Social Democrat Călărași.


Astăzi ne aflăm în comuna Dragoș Vodă, unde se desfășoară cea de-a doua ediție a Caravanei Educației. Este un proiect la nivel național marcat de tinerii social-democrați. Prin acest proiect, ne dorim să le oferim elevilor din clasa a VIII-a o șansă în plus pentru a promova Evaluarea Națională”, a declarat Adrian Nițu, prim vicepreședinte TSD Călărași.


Caravana Educației este un proiect la nivel național inițiat de Tineretul Social Democrat, în parteneriat cu organizațiile județene. Dacă anul trecut lecțiile s-au desfășurat in comunele Vâlcelele și Independența, anul acesta, cu ajutorul președintelui Organizației Județene a Tineretului Social Democrat,  Ionuț Stan, au fost identificate celelalte comune în care elevii ar avea nevoie de lecții suplimentare.

Caravana Educației a început ieri de Ziua Națională a Tineretului. Primul județ în care am ajuns este Călărași. Avem aici mulți prieteni. De asemenea, avem și susținerea lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, și a lui Ionuț Stan.

Fiind un proiect care implică tinerii, avem nevoie de susținerea tuturor. Chiar dacă evenimentul este organizat de o organizație politică, acesta nu are caracter politic”, a declarat Cezar Stancu, președintele TSD al sectorului 3 București.


Rata abandonului școlar este din ce în ce mai mare, acest lucru fiind sesizat și de primarul comunei Dragoș Vodă.

Mi se pare o inițiativă foarte bună și vreau să le mulțumesc tinerilor social-democrați pe această cale că s-au gândit la comuna noastră. Este o adevărată șansă pentru elevii care nu au posibilitatea de a face lecții particulare”, a susținut Ion Radu, primarul comunei Dragoș Vodă.

Caravana Educației se va desfășura pe tot parcursul lunii în curs, aceasta debutând pe 2 mai, Ziua Națională a Tineretului, și se va finaliza de 1 iunie.

Caravana Educației a poposit în județul Călărași. Comunele Dragoș Vodă

CARAVANA EDUCAȚIEI A
POPOSIT ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

03 mai 2023