ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

călărășeni s-au alăturat campaniei de donare de sânge “Avem același sânge”, astfel la ora 13:00 s-au înregistrat peste 250 donatori. Campania națională de donare de sânge inițiată de Digi24 continuă pe tot parcursul acestui an. Sub sloganul „Avem același sânge” scopul fiind acela de a ajuta pacienții care au mare nevoie de sânge.

La evenimentul care a avut loc în foaierul Consiliului Județean, a participat un număr considerabil de persoane pentru a-i susține pe cei a căror viață depinde de o transfuzie de sânge. Cele 12 paturi amenajate împreună cu Centrul de Transfuzii Sanguine Călărași, s-au dovedit a fi insuficiente pentru succesul real al acestei acțiuni.


La ora 9:00 aveam deja 50 de donatori. Oamenii încep să conștientizeze faptul că nevoia de sânge este dincolo de orice altă idee preconcepută, nu o faci neapărat în beneficiul cuiva, ci o poți face chiar în beneficiul tău, e un subiect pe care noi nu ar trebui să îl dezbatem foarte mult ci trebuie făcut din naturalețe, din conștiința fiecăruia și campania pe care am proiectat-o ne dă cumva certitudinea ca oamenii vor face asemenea lucruri și pe viitor”, a declarat Bogdan Mihai – Administrator Public.


Printre personalitățile aflate la această acțiune de caritate, se numără președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, vicepreședinții Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă și Mihăiță Beștea, administratorul public al județului, Bogdan Mihai, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, precum și directorii instituțiilor deconcentrate ale Consiliului Județean (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Centrul de Asistență Medico-Socială, Centrul de Cultură și Creație).


O idee nemaipomenită de parteneriat și suntem alături de inițiatori împreună cu Consiliul Județean Călărași , așa cum spune și campania “Avem același sânge” ne bucurăm că au venit atât de mulți oameni să doneze, este un act de normalitate și trebuie să conștientizăm să mergem să donăm sânge pentru că oricare dintre noi într-un anumit moment poate avea nevoie de sânge. Este foarte bine să facem un gest umanitar pentru că acest gest înseamnă viață”, a declarat Marius Dulce – Primarul Municipiului Călărași.


Nu se întâmplă des ca un președinte al Consiliului Județean să doneze sânge, însă Vasile Iliuță a dat dovadă de educație civică în această dimineață. Președintele CJ Călărași a ales să se alăture celor peste 250 de donatori.

Este cea mai mare campanie de donare de sânge unde partener este și Consiliul Județean Călărași, echipa Spitalului Județean Călărași și bineînțeles Centrul de Transfuzii din Călărași. Nu este prima dată când donez sânge, de “Ziua Donatorului” am fost prezent și am donat sânge iar astăzi m-am alăturat acestei campanii să donez pentru toți românii care au mare nevoie de sânge”, a declarat Președintele Consiliului Județean Călărași – Vasile Iliuță.


Organizatorii evenimentului și voluntarii și-au luat în serios rolurile și, pe lângă siguranța oferită donatorilor, în foaierul Consiliului Județean au existat sticle de apă pentru ca donatorii să se hidrateze înainte de actul în sine. Pentru ca aceștia să nu aibă stări de rău după donare, în locație a fost amenajată o zona specială în care se regăseau prăjituri, plăcinte și bomboane.

Astăzi, 17 februarie 2023, în foaierul Centrului de Cultură și Creație Călărași, sute de

SUTE DE CĂLĂRĂȘENI S-AU ALĂTURAT
CAMPANIEI “AVEM ACELAȘI SÂNGE”

17 februarie 2023