ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

lege care prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze la nivelul mediei ultimelor 6 luni și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației. Plafonul este stabilit la media prețurilor din perioada martie-septembrie 2021.

Acest lucru implică o scădere a prețurilor la o valoare care se menține pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează astfel încât să nu fie depășit prețul maximal, cel plafonat.


Plafonarea prețurilor la energie și gaze a fost soluția corectă!

Se văd din ce în ce mai clar beneficiile reglementării prețurilor la energie, măsură care a fost adoptată de Coaliție și Guvern doar în urma insistențelor PSD. Marea provocare rămâne prețul alimentelor.


În prognoza de acum câteva zile, BNR a devansat cu 3 trimestre, față de prognoza precedentă și se așteaptă ca rata inflației să scadă la nivelul de o cifră încă din trimestrul III al acestui an.

PSD este preocupat și caută soluțiile cele mai potrivite pentru combaterea scumpirii alimentelor, în special a celor esențiale care continuă să afecteze marea majoritate a populației, ceea ce va contribui major la reducerea și mai accentuată a inflației, atât în beneficiul populației cât și al economiei.” a concluzionat senatorul PSD Nicușor Cionoiu.

PSD este singura formațiune parlamentară care a depus în Parlament un proiect de

CIONOIU: PLAFONAREA PREȚURILOR LA
ENERGIE ȘI GAZE ESTE SOLUȚIA CORECTĂ

14 februarie 2023