ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

din care 6 sunt destinate persoanelor cu handicap, dar şi şase triciclete pentru vârstnici, cu fonduri europene. Potrivit declaraţiilor edilului Marius Dulce, încă nu se ştie data exactă în care cetăţenii se vor putea relaxa prin intermediul plimbărilor pe două roţi, însă după luna aprilie a acestui an sistemul de bike-sharing ar putea deveni functional.

În mai multe zone ale Călăraşiului, au fost amplasate, încă de anul trecut, 19 staţii inteligente automatizate de biciclete.


Astăzi (n.r. 10 februarie a.c.), am semnat contractul şi cu maşina de recuperare. Deja începem cu regulamentul. Cred că prin aprilie vom pune toate lucrurile la punct şi vom face recepţia finală. Vrem să vedem funcţionale toate aceste staţii de biciclete, iar apoi vom deveni operaţionali. După aceea, trebuie încheiat un contract de mentenanţă. (…)

 În primul rând, trebuie mentenanţă, în al doilea rând, trebuie cineva care să le recupereze, pentru că toate au sistem GPS, ca să putem şti unde sunt. Ele vor fi funcţionale. Mai analizăm dacă aceste călătorii cu bicicleta vor fi contra cost”, a declarat primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce, în cadrul unei conferinţe de presă.


Amintim zonele unde sunt amplasate stațiile inteligente automatizate de biciclete:

Contractul de furnizare, instalare și punere în funcțiune a acestui sistem a fost semnat în luna aprilie a anului 2022.

Primăria Municipiului Călăraşi va achiziţiona 196 de biciclete inteligente,

CÂND DEVINE FUNCȚIONAL
SISTEMUL DE BIKE-SHARING

13 februarie 2023