ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

și instituții publice private, au pus bazele, în data de 2 februarie a.c., primului consorțiu pentru învățământ dual integrat. Scopul acestuia este de a asigura  formarea profesională de calitate a elevilor și studenților, în vederea obținerii unei calificări și, ulterior, a unui loc de muncă stabil și bine plătit.

La evenimentul de ieri, au participat și administratorul public al Județului Călărași, Bogdan Mihai, viceprimarul Liviu Coman și inspectorul școlar general al ISJ Călărași, Roxana Pațurcă.


Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat, pe o rețea socială, că se va construi un campus de pregătire și se vor asigura burse pentru cei care se vor înscrie în programele de instruire.

Educația reprezintă esența progresului.  Începând de azi (n.r. 2 februarie a.c.), județul și municipiul Călărași, alături de județele Giurgiu și Teleorman, împreună cu alte entități și instituții publice sau private, au pus bazele primului consorțiu pe educație organizat în regiunea Sud Muntenia.

Consorțiul pentru învățământ dual integrat’ are drept scop asigurarea formării profesionale de calitate a elevilor și studenților, în vederea obținerii unei calificări și, ulterior, a unui loc de muncă stabil și bine plătit. Pe scurt, vom remodela pregătirea viitorilor specialiști, în directă corelare cu nevoile din piața forței de muncă.

Va fi construit un campus de pregătire, vor fi asigurate burse pentru cei care se vor înscrie în programele de instruire, la care se vor adăuga și dotări punctuale ale unor instituții de învățământ. Pregătim viitorul”, a scris Iliuță, pe Facebook.

Județul și municipiul Călărași, alături de județele Giurgiu și Teleorman, dar și de entități

PREȘEDINTELE CJ, DESPRE CONSORȚIUL
EDUCAȚIONAL: “PREGĂTIM VIITORUL”

03 februarie 2023