ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

hrănirea animalelor și mai nou a păsărilor fără stăpân de pe domeniul public. Nu puțini sunt cei s-au arătat deranjați de mizeria lăsată de păsările hrănite cu resturi alimentare sau  mizeria lăsată pe clădiri și mașini.


Sancțiunile sunt prevăzute în Hotărârea nr. 125 din 2022. Gestul i-ar putea costa pe cei care încalcă legea, amenzi cuprinse între 500 – 1000 lei:

Sancţiunile vor fi aplicate de către Primarul Municipiului Călărași prin persoanele împuternicite de acesta şi de către Poliţia Locală Călărași.


Foarte mulți călărășeni, mai ales cei în vârstă se relaxează mergând în parc și hrănind porumbei. Reacțiile călărășenilor nu au întârziat să apără, opiniile acestora fiind împărțite în două tabere:


Sunt multe orașe unde este interzisă hrănirea păsărilor. Murdăresc spațiul public – clădiri, trotuare, mașini. Porumbeii trebuie lăsați să se descurce singuri, nu să fie hrăniți.” – scrie un cetățean.

Asta mai lipsea, peste tot in lume se da mâncare porumbeilor și nimeni nu este sancționat, alooooo ați luat-o razna?” – a mai comentat un călărășean.

Pe platoul din fața petei Big Orizont, am văzut că sunt mulți porumbei și le mai aruncă oamenii mâncare, acolo să se ia măsurile necesare de către, administratorl Peței Big Orizont.” scrie B. Vasile la postarea Primăriei Călărași.

Primăria municipală să amplaseze la intrarea în parcuri și în piețele publice(centru, orizont) panouri cu prevederile HCL 125/2022 iar Poliția Locală să aplice sancțiunile prevăzute !!!!” – scrie Remus într-un comentariu.


Dar ce-i așa grav sa dai la porumbei un biscuite sau un colț de pâine? Pentru unii copii este o bucurie! De ce nu? Ce va deranjaza ca se cacă? Pe bune dar căței maidanezi? Sau pe cei cu stăpân care nu strâng după iei? Mai ales cei invarsta?

Găsiți voi un loc potrivit pentru porumbei unde sa le dați voi sa mănânce sa se strângă cu toți ! In orașele civilizate exista porumbei pe care ii poți hrăni fără sa iei amenda ! Faceți ceva sa nu se mai distrugă parcurile de copii și alte chesti mai importante!” – a fost comentariul lăsat de Ionela.

Ce aveti cu porumbeii? Băi fratilor, ne-am dezumanizat definitiv! D-zeu sa ne ierte!” – scrie Geta.

Călărașiul urmează exemplul Timișoarei și adoptă legea locală care interzice

HRĂNIREA PORUMBEILOR,
TAXATĂ DE AUTORITĂȚI

02 februarie 2023