ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

actuala carte de identitate aflată în circuit din 1997, potrivit termenelor stabilite de Regulamentul (UE) 1157/2019, care a intrat în vigoare în data de 2 august 2021.


Actuala carte de identitate va fi înlocuită treptat de cartea de identitate electronică. Aceasta este în teste deocamdată la Cluj, s-au eliberat până în acest moment aprovimativ 4000 de bucăți iar la momentul asigurării infrastructurii tehnice necesare aceasta va fi implementată la nivel național.

Termenul de eliberare al actelor de identitate este anul 2031 după aceasta dată va fi implementată numai cartea de identitate electronică, aceasta va înlocui mai multe documente”, a declarat pentru Antena1Calarasi.ro Constantin Puchianu Șef Serviciu Evidența Persoanelor Călărași.


Noul document de identificare va oferi cetățenilor garanții suplimentare de securitate, iar instituțiilor de drept public sau privat, certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe respectivul document.

Noile cărți de identitate au dimensiunea unui card bancar și, pe lângă informațiile care se află și pe actualele buletine, vor avea și un cip pe care vor fi stocate două amprente digitale și o amprentă facială. Vor fi și alte elemente de siguranță care se regăsesc și pe cărțile de identitate din alte țări europene. Efortul din spatele acestei tranziții s-a făcut pentru că buletinele clasice românești sunt cel mai ușor de falsificat, conform polițiștilor.

Cartea de identitate electronică va înlocui treptat, până în august 2031,

CARTEA DE IDENTITATE ELECTRONICĂ
GARANȚII SUPLIMENTARE DE SECURITATE

18 noiembrie 2022