ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

și dezbătute o serie de amendamente la două proiecte de lege pentru susținerea crescătorilor de suine și a fermierilor din domeniul avicol.


Deputatul PSD, Constantin Bîrcă a semnalat importanța celor două amendamente, dezbvătute în cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Am votat în cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților o serie de amendamente la două proiecte de lege pentru susținerea crescătorilor de suine și a fermierilor din domeniul avicol.

Este vorba despre constituirea cadrului legal pentru Programul de Susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție și de Programul de Susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Ambele proiecte au fost aprobate de Comisie, astfel încât fermierii să beneficieze cât mai repede de aproximativ 168.000.000 lei, pentru fermele de suine, și 116.000.000 lei, pentru cele din domeniul avicol.

Trebuie să venim în sprijinul fermierilor români cu mai multe astfel de scheme de ajutor de stat, care să îi ajute să treacă cu bine peste problemele din această perioadă complicată și să își desfășoare activitatea fără sincope majore. Vă promit că vom continua cu aceste măsuri de sprijin pentru agricultură.” - a transmis deputatul Constantin Bîrcă.


În ce privește reglementarea pieței de energie, un demers al PSD, deputatul Constantin Bîrcă a semnalat că, intrarea în vigoare a noilor reglementări, va aduce beneficii agricultorilor din România.

Am încredere că reglementarea pieței de energie va ajuta românii să treacă cu bine peste următoarele două ierni, corectând în același timp o mare greșeală a guvernării anterioare. Măsura urmează să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023 și va fi valabilă până în luna martie a anului 2025.

PSD a militat luni de zile pentru revenirea la o piață reglementată în domeniul energiei, poziție pe care am susținut-o și eu în discuțiile cu specialiștii din partid, care au căutat soluții pentru limitarea prețurilor mari. Iată că acum reușim să transpunem în realitate acest demers, ceea ce este extrem de benefic pentru agricultorii din România, care nu de puține ori s-au plâns de costurile mari pe care sunt nevoiți să le achite, pentru energie, față de anii trecuți.

Sunt convins că acest lucru reprezintă cea mai bună soluție pentru a proteja economia în general, dar și consumatorii casnici, în special acele categorii sociale vulnerabile. Cel mai important lucru pe care pot să îl promit este că, de la începutul anului viitor, călărășenii vor putea vedea o schimbare în bine atunci când vor plăti facturile.” - a comentat deputatul PSD Constantin Bîrcă, pe pagina personală de socializare.

În cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților au fost analizate

DEPUTATUL CONSTANTIN BÎRCĂ
ACTIVITĂȚI DE SUSȚINERE A FERMIERILOR

17 noiembrie 2022