ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

subdezvoltare, este ilustrat perfect de exemplul primarului comunei Unirea din Călărași.

Acesta, deși, teoretic, are toate pârghiile la dispoziție având în vedere poziția pe care o ocupă, aspect dublat și de faptul că este membrul unui partid, nu a reușit, totuși, să recondiționeze școala din comună decât cu ajutorul unor entități private, mai precis al unor ONG-uri. Iar acesta este doar unul dintre exemplele prin care România se dovedește, zi de zi, un stat nefuncțional.

Ciprian Olteanu, primarul în cauză, edilul comunei Unirea din județul Călărași, a arătat că, împreună cu administrația pe care o conduce, a reușit să orienteze comunitatea spre școală, spre educație.


Vă spun, când am ajuns în primărie, m-am dus la școală în luna noiembrie și copiii învățau cu fesul pe cap. Tremurau toți. Era și un fum din ăsta greu în fiecare dimineață, pentru că sobele nu erau curățate”.

Primarul comunei Unirea a explicat că a avut noroc cu unul dintre cele două ONG-uri, care a ajutat cu o centrală pe GPL.

Mai mult, acesta a povestit că acest ONG a oferit absolut tot ce era necesar, de la calorifere și centrală până la bazin de GPL și, mai mult decât atât, a promis că asigură și combustibilul necesar pentru 2 ani.

Astfel, a arătat Ciprian Olteanu, copiii pot acum să se bucure de educație, pentru că atunci când, spre exemplu, îți este frig și tremuri, nu mai ești atent la nimic.


Copiii pot acum să se bucure de educație, pentru că atunci când, spre exemplu, îți este frig și tremuri, nu mai ești atent la nimic”.


Acesta a subliniat că este foarte hotărât ca, începând de anul viitor, să aloce o sumă mult mai mare decât a făcut-o până acum pentru acest scop, astfel încât măcar o sală de clasă să fie la cele mai bune standarde.

Educația este cea care primează. Fără educație nu ne putem dezvolta și, din păcate, din ceea ce văd eu în lumea politică, lucrurile sunt din ce în ce mai rele și vor deveni din ce în ce mai rele dacă statul nu se trezește și nu investește în educație, ca măcar cei care vor veni peste 10-15 ani de acum încolo să poată să facă într-adevăr o schimbare”.

Dezastrul administrativ din România, care condamnă, practic, România la

PRIMAR PNL: LUCRURILE
SUNT TOT MAI RELE

14 noiembrie 2022