ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu această ocazie, biserica din comuna Vîlcelele, satul Floroaica, și-a sărbătorit ocrotitorii, mai ales că cei doi arhangheli sunt considerați păzitorii oamenilor de la naștere până la moarte.

Așadar, această zi a fost prilej de mare bucurie duhovnicească pentru credincioșii comunei Vilcelele, din județul Călărași.

În dimineața hramului, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, de către părintele paroh Mihai Dobrin. La acest eveniment religios au participat, alături de enoriași, primarul comunei Vîlcelele, Ionel Tatu, cadre didactice, elevi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, administratorul public al Județului Călărași, Bogdan Mihai și directori ai instituțiilor subordonate CJ. După slujba de hram, credincioșii au avut parte și de o masă bogată, oferită de Primăria comunei Vîlcelele, prin sponsorizările fermierilor locali.


Este sărbătoarea satului Floroaica și a comunei Vîlcelele, Sfinții Mihail și Gavriil, este hramul bisericii din satul Floroaica. De la mic la mare, atât copiii, cât și fiii satului care sunt plecați din localitate au venit, în zi de sărbătoare, la biserică.

După slujba de pomenire care se desfășoară în biserică, o să mergem la o agapă, așa cum este normal, de Mihail și Gavriil să sărbtorim pe toți cei din comuna noastră.”, a declarat, pentru Antena1Calarasi.ro, edilul comunei Vîlcelele, Ionel Tatu.


Este sărbătoarea satului Floroaica. Am venit cu gânduri bune, am venit cu gândul să îmi salut cetățenii care au avut grijă ca eu să fiu și președintele Consiliului Județean, și deputat, dar și primar, timp de patru mandate, în comuna Vîlcelele, datorită oamenilor care m-au susținut în toate proiectele politice.

Cred că astăzi cetățenii se bucură că vin să cinstească ziua satului Floroaica și prin toate acestea cred că reușim să aducem un strop de bucurie ca administrație județeană în satul natal al președintelui Consiliului Județean.

Sărbătoriților le spun să fie sănătoși, să fie bucuroși și să aibă încredere că administrația județeană face lucruri bune pentru județ. Le urez acestora la mulți ani și fericire”, a subliniat președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță.


Parohia “Sf. Mihail și Gavriil” a fost sfințită în data de 20 decembrie a anului 1946.


Biserica Ortodoxă îi prăznuiește, la data de 8 noiembrie, pe Sfinții

PAROHIA VÎLCELELE ȘI-A
SĂRBĂTORIT OCROTITORII

08 noiembrie 2022