ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

din România, se alătură proiectului ”Muzeul pentru tine!”, ce va fi deschis miercuri, 9 noiembrie, la sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român.

Este primul demers curatorial de tip „blockbuster” din România, apărut din nevoia muzeelor de a fi reconsiderate de către autoritățile administrative și politice și privite ca instituții ce pot schimba substanțial dinamica economică și socială a unei comunități.

Expoziția este configurată în jurul unui concept curatorial care relaționează, prin analogie cu miracolul vieții și al naturii, poveștile a zeci de piese de tezaur sau de patrimoniu provenite din colecțiile a mai multor muzee din toată țara, într-un spectacol vizual care nu poate fi ratat.

Instituția participă la acest proiect cu un Vas suport, unic în Europa, clasat în categoria Tezaur, cu o vechime mai mare de 6000 de ani!

Intenția acestei expoziții este de a construi o relație durabilă cu mediul politic, administrativ, creativ și cu publicul de orice tip, oferindu-i experiențe de cunoaștere și de interacțiune unice și memorabile cu colecțiile muzeelor pentru înțelegerea valorilor economice, sociale, culturale și educative ale acestora.

Ceea ce veți vedea și aprecia a fost rezultatul unui efort colaborativ impresionant care a implicat participarea a peste 20 de muzee de diferite tipuri și domenii” – a declarat Dragoș Neamu, Coordonator Departament Relații Internaționale și Proiecte Culturale at Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Muzeul Dunării de Jos Călărași, împreună cu alte 24 de instituții muzeale

MDJ CĂLĂRAȘI SE ALĂTURĂ
PROIECTULUI “MUZEUL PENTRU TINE!”

04 noiembrie 2022