ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

distanţă de trei kilometri, în zona de sud a oraşului. Lucrările au început deja, iar investiţia finanţată prin POR 2014-2020 se ridică la 1,3 milioane de euro. Zona de intervenţie a proiectului se află în partea de sud a municipiului Călăraşi, traversându-l de la vest la est.

Conform Primăriei Călăraşi, traseul este următorul: începere din Str. Dropiei – Iaz Decantor – Aleea Dumbrava Minunată nr. 8 – Str. Aviator Vitalie Zvincu nr. 1 – Aleea Dumbrava Minunată – Str. Cornişei (Parc Dendrologic) – Str. Eroilor – B-dul 1 Mai (Parc Central – traversare de la Restaurant Queen către Hotel Călăraşi) – Str. Sloboziei nr. 4 – Str. Independenţei.

Pista de biciclete are o lungime totală de peste  trei kilometri și acoperă o suprafaţă de 8.055 mp. Având în vedere lungimea mare a pistei este propusă şi amenajarea de locuri de odihnă pe amplasamentul cărora vor fi montate bănci, coşuri de gunoi şi suporturi pentru biciclete.


După finalizarea acestui proiect, vom încerca să dezvoltăm pistele către Chiciu și cartierul Măgureni, aici fiind vorba de parteneriate între Drumuri Naționale, pentru că ei au în administrare digul de la Siderca și să putem face, dacă este posibil, o pistă pentru biciclete pe dig, apoi să revenim pe strada Dropia.

Este un proiect ambițios, atât al Primăriei Călărași cât și al Consiliului Județean Călărași, noi facem aceste lucruri pentru cetățenii municipiului”, a explicat Marius Dulce, primarul din Călăraşi.


Contractul a fost semnat în vara anului 2020. Valoarea totală a proiectului care vizează amenajarea unei piste de biciclete în lungime totală de trei kilometri este de 6.269.019,96 lei (1,3 milioane euro). Suma nerambursabilă solicitată: 6.143.639,56 lei (din care 5.328.666,97 lei din FEDR şi 814.972,59 lei din bugetul naţional).

Durata contractului este de 13 luni din momentul semnării contractului, din care maximum trei luni, proiectare şi respectiv 10 luni, execuţia propriu – zisă a lucrărilor. Finalizarea proiectului este estimată pentru data de 31 decembrie 2023.

La sfârşitul anului viitor, Călăraşiul va avea pistă de biciclete modernă, pe o

CEA MAI MARE PISTĂ DE
BICICLETE DIN CĂLĂRAȘI

12 septembrie 2022