ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

în situaţii dificile, care le pun viaţa în pericol, mai ales că, de nenumărate ori aceştia sunt primii care văd cum semenii lor ajung în situaţii extreme şi pentru a-i salva este mare nevoie de sânge.

În aceste zile mai multe cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Ştirbei”al județului Călărași au înţeles importanţa acestui demers şi s-au oferit voluntari să participe la campania de donare sânge desfășurată în incinta Centrului de Transfuzie Sanguină Călărași.

În această perioadă, Centrul de Transfuzie Sanguină din Călăraşi traverseasză o perioadă dificilă, în care se înregistrează un număr scăzut de donatori, astfel că se fac eforturi serioase pentru reîntregirea stocului atât de necesar salvării vieţii pacienţilor.

Pentru noi pompierii este un gest de solidaritate pe care fiecare din noi îl poate face, având în vedere importanţa şi beneficiile donării de sânge, atât pentru donator, cât şi pentru receptor.

Pentru a putea deveni donator de sânge, trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:

să fii cetăţean român cu domiciliul în România sau cetăţean al Uniunii Europene cu reşedinţa în România;

Unul din zece pacienți care ajung la spitalele din România are nevoie de sânge sau de produse derivate din sânge. Statistic, fiecare om de pe planetă are nevoie, pe parcursul vieții, cel puțin o singură dată de sânge. Donarea constantă de sânge aduce următoarele beneficii pentru organism: Sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%; În urma donării de sânge, rezistenta organismului la șocuri creste, astfel că, dacă vei suferi un accident, reacţia organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obişnuit cu pierderea de sânge şi înlocuirea lui.

Pompierii militari sunt oameni care înţeleg cel mai bine suferinţa semenilor aflaţi

POMPIERII CĂLĂRĂȘENI
DONEAZĂ SÂNGE DE ZIUA LOR

09 septembrie 2022