ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

afectate de seceta pedologică ce s-a răsfrânt și asupra județului Călărași. Suprefectul Virgiliu Diaconu a participat la conferința de presă a PSD Călărași de astăzi și punctat câteva subiecte curente privind activitatea pe care Instituția Prefectului o desfășoară în această perioadă.

Legat de activitatea Instituției Prefectului vreau să vă anunț că în sfârșit să ținem ședințe de fond funciar, deoarece atatvem în sfârșit secretar general, în persoana domnului Emil Mușat, un profesionist, un om de administrație, și pot să vă asigur că prima decadă a lunii septembrie vom reuși să ajungem la zi cu eliberarea tuturor titlurilor de proprietate.” – a precizat subprefectul Diaconu.


Tot în conferința de astăzi, oficialul a adus precizări privind pagubele pe care seceta pedologică le-a produs la nivelul județul Călărași.

Legat de secetă, vreau să vă spun că la această oră este o comisie în cadrul Ministerului Agriculturii care inventariază terenurile afectate de secetă. La această oră sunt 2400 de hectare (ha) de porumb afectate de secetă, 800 de ha de grâu și 300 de ha de rapiță, afectate în proporție de 30 și 100% care pot fi verificate. Aceasta nu este suma totală, până la jumătatea lunii octombrie o să avem imaginea întregului dezastru provocat de seceta pedologică în care ne aflăm, se pare că cea mai mare din ultimii 50 de ani.” – a mai spus oficialul din Prefectura Călărași.Instituția Prefectului Județul Călărași prezintă situația prelimină a suprafețelor

PAGUBELE SECETEI, EVALUATE
DE MINISTERUL AGRICULTURII

26 august 2022