ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

de energie reglementată, așa cum era înainte de liberalizarea haotică care ar fi provocat creșterea excesivă a ratei inflației, cu deteriorarea nivelului de trai și a economiei naționale.

PSD propune o soluție corectă de reglementare temporară a prețurilor la energie.

PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere. Aceasta este singura măsură ce poate stopa prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică.

Majoritatea țărilor din Europa au luat zeci de măsuri pentru a proteja populația și economia. De la asigurarea gratuității transportului pentru navetiști, subvenționarea gospodăriilor ale căror costuri la utilități erau mai mari de 30% din venit, până la suspendarea taxei de transport pentru energie sau acordarea unor vouchere pentru gospodăriile vulnerabile.

Este inacceptabil că ministrul Energiei este în concediu fix în perioada în care trebuie luate deciziile decisive pentru români. Se apropie sezonul rece, consumul și costurile vor crește.

Românii nu pot duce o luptă continuă din cauza lipsei de interes a domnului ministru Virgil Popescu.” a declarat senatorul PSD Nicușor Cionoiu pe pagina personală de socializare.

Reprezentanții PSD susțin în permanență revenirea temporară la o piață

SOLUȚIA CORECTĂ - REGLEMENTAREA
TEMPORARĂ A TARIFELOR LA ENERGIE

23 august 2022