ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

Călărași continuă campania de angajare a asistenților maternali, în cadrul Proiectului TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

Asistentul maternal profesionist este o persoană atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea copilului pe care îl primește în plasament. Profesia de asistent maternal este reglementată prin lege.

Asistenţii maternali au contract de muncă și beneficiază de un salariu de încadrare între 2.550 de lei și 2.899 de lei (în funcție de vechimea în muncă), de sporuri specifice conform legislației muncii (15% – spor pentru condiții de stres, 25% – spor pentru fiecare copil cu handicap, 15% – spor pentru 2 copii), inclusiv indemnizație de hrană lunară în sumă de 347 lei. Pentru copiii din plasament se acordă lunar alocația de plasament în cuantum de 950/1425 lei și alocația de stat.

Din 2019 până în prezent, DGASPC Călărași a angajat 71 de asistenți maternali profesioniști, iar procedurile de evaluare și recrutare de asistenți maternali continuă, cu respectarea normelor de siguranță și a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor.

Informații suplimentare privind procedura de evaluare și angajare de asistenți maternali se pot obține la sediul DGASPC Călărași sau telefonic, apelând numărul de telefon 0242/311.060, interior 218.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC)

DGASPC CĂLĂRAȘI
ANGAJEAZĂ ASISTENȚI MATERNALI

22 august 2022