ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

cu ministrul agriculturii, Petre Daea, în câmp, alături de fermieri pentru a lua pulsul situației produse de secetă în România.

Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, a venit astăzi și la Călărași. Starea culturilor și necesitatea reabilitării sistemului de irigații au fost printre subiectele pe care le-am discutat și care ne preocupă cel mai mult în această perioadă. În Programul Național de Irigații avem prinsă suma de 1,5 miliarde, cu care poate fi reabilitat sistemul de Irigatii ce trebuie să deservească 2,6 milioane ha.

Și PNRR-ul va fi modificat și prin intermediul lui vom putea accesa bani pentru finanțarea acestuia. Însă, pe termen foarte scurt, ministrul social-democrat caută soluțiile cele mai bune pentru salvarea investițiilor fermierilor.” a declarat deputatul.


Deputatul Constantin Bîrcă, a participat vineri, 29 iulie, la mai multe evenimente. Dimineață acesta a fost prezent la festivitățile prilejuite de Ziua Imnului Național, festivități ce au avut loc în Parcul Central din Călărași.

Vă invit astăzi să facem în așa fel încât să ne dedicăm un moment pentru a ne aminti importanța simbolurilor naționale. Drapelul, unul din cele trei simboluri naţionale, alături de Stema Naţională şi Imnul Naţional, amintesc fiecărui cetăţean român datoria de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

Acestea ne unesc, ne poartă înapoi în timp și ne fac să ne readucem aminte de momentele emblematice ale istoriei noastre. Aceasta este o zi a memoriei colective, care ne obligă să învățăm din trecut, din eforturile înaintașilor noștri, pentru a construi viitorul!  

Vă mărturisesc că, de fiecare dată când văd drapelul arborat pe o instituție sau la fereastra unui călăreșean, mă încearcă un sentiment autentic de mândrie. Trebuie să prețuim și să cinstim tricolorul sub care au luptat atâția înaintași, astfel că acesta este un moment bun să învățăm copiii despre istoria, cultura și tradițiile noastre, ca popor. a transmis acesta pe pagina personală de socializare.


Deputatul Constantin Bîrcă a fost apoi prezent la întâlnirea prilejuită de vizita vice-premierului României, Sorin Grindeanu, la șantierul viitorului Pasaj Drajna din Călărași.

L-am însoțit pe ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la Pasajul Drajna, un obiectiv de infrastructură extrem de important pentru județele Călărași și Ialomița. Proiectul prinde contur din ce în ce mai frumos. În șase luni de la începerea lucrărilor, acesta este jumătate realizat. PSD se ține de cuvânt și va rezolva o problemă importantă a traficului rutier pentru cele două județe.


Ziua de vineri sa încheiat cu vizite la organizațiile PSD din jud. Călărași.

Un tur de forță în mai multe organizații PSD.  Ne întâlnim, discutăm, ne organizăm pentru toate obiectivele noastre politice. În Frăsinet, Valea Argovei, Dor Mărunt, Independența, Ulmu și Mânăstirea, social-democrații s-au pregătit să promoveze cu mult entuziasm tot ceea ce facem bine la guvernare. Protejăm veniturile românilor și încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru crizele prin care trece România.

Miercuri, 27 iulie a.c. deputatul Constantin Bîrcă, a fost prezent împreună

ACTIVITĂȚI ALE DEPUTATULUI
CONSTANTIN BÎRCĂ

29 iulie 2022