ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

pacienți. Instituțiile sanitare, printre care și cea de pe malul Borcei, s-au confruntat cu o criză adâncă de oxigen, în acea perioadă, lucru care a dat de gândit celor care conduc spitalele. După ce au văzut cât de mult înseamnă o gură de oxigen pentru pacienți, cei care conduc unitățile de sănătate au învățat o lecție importantă, aceea că ele trebuie să fie pregătite în permanență pentru orice. În acest sens, administratorul public al Județului Călărași, fost manager al Spitalului Județean de Urgență, Bogdan Mihai, a luat decizia de a face demersuri în vederea măririi stocatorului de oxigen de la Spitalul Județean Călărași și a dotării Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași cu un stocator și cu o instalație de furnizare a oxigenului.

În pandemie, am văzut ce înseamnă oxigenul. Atunci când ai nevoie de el, îl inspiri și consideri că îl ai întotdeauna. Atunci când ești bolnav, viața ta chiar depinde de orice gură de oxigen. Stocatorul de la Spitalul Județean de Urgență Călărași, de 6.000 de litri, practic, noi îl umpleam la 2-3 zile, ceea ce, atunci când toate spitalele aveau nevoie de oxigen, a însemnat o mare problemă chiar în asigurarea continuității. Și am luat decizia să începem demersurile pentru a pune un stocator de 20.000 de litri, chiar să îl și relocăm, pentru ca acesta să nu mai fie chiar în zona în care funcționează acum, în mijlocul parcării, și să îl ducem într-o zonă exterioară. În perioada următoare, vor fi aduse mai multe modificări acelei zone, inclusiv prin implementarea proiectului de anvelopare vom pune panouri solare pe parcare. În ceea ce privește Spitalul TBC, din punctul meu de vedere, este o anomalie acolo. Un spital care tratează boli respiratorii nu are rețea internă de oxigen și nici stocator. Noi acum creăm infrastructură, astfel încât să putem fi pregătiți pentru orice”, a declarat, pentru Canal SUD, administratorul public al Județului Călărași, Bogdan Mihai.

Dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași cu un stocator și cu o instalație de furnizare a oxigenului este o procedură de durată. Acest lucru nu se poate face de pe o zi pe alta. În această săptămână, un reprezentant al unei firme a făcut o primă evaluare tehnică. Potrivit sursei citate, urmează o altă întâlnire, în perioada următoare, pentru a vedea dacă amplasamentul cu pricina respectă toate normele de siguranță.

În plină pandemie de Covid-19, oxigenul a devenit extrem de important pentru  

DOTAREA SPITALULUI TBC CU UN
STOCATOR ȘI O INSTALAȚIE DE OXIGEN

28 iulie 2022