ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

departe de această zonă a Călărașiului! Uitat de autoritățile care s-au tot perindat prin administrația locală, acest cartier este plin de noroaie atunci când plouă și plin de praf atunci când pământul se usucă. Singura dorință a cetățenilor este intrarea în normalitate, adică asfaltarea străzilor de către Primăria Municipiului Călărași.

Un localnic spune că acest cartier i se pare a fi “extraordinar de nenorocit” și că șoselele lasă de dorit. El precizează că Măgureni este mai rău decât unele localități din mediul rural. Bărbatul are 74 de ani și nu crede că va apuca să vadă asfalt pe străzile pe care circulă.

Cartierul mi se pare extraordinar de nenorocit! Lumea e foarte bună, dar în schimb, șoselele, asfaltul lasă de dorit, cu toate că ne-au promis noii aleși că ne fac (n.r. că asaltează cartierul), dar ne-au făcut praf. Și la Modelu, la țară, țineți cont că ei au asfalt, canalizare, gaze, sunt mai deștepți decât noi. … Mâine-poimâine mor și nu o să se asfalteze. Am 74 de ani”, spune sursa citată.


O altă cetățeană, care locuiește în Cartierul Măgureni de 17 ani, ne-a declarat că, atunci când plouă, curtea îi este inundată. Ea îndeamnă autoritățile locale să vină la fața locului când sunt precipitații, pentru a vedea cum se inundă curtea locuinței sale.

Locuiesc în cartierul Măgureni de 17 ani. Când plouă, la mine, toată apa intră în curte. Asta este. Am turnat beton la poartă, ca să nu mai intre apa în curte la noi. Ce să facem? Cât de bună a fost strada asta când ne-am mutat noi aici, așa de frumoasă era… ”, a explicat femeia.


Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, precizează că modernizarea Cartierului Măgureni a început din primul moment al mandatului său, aici referindu-se la introducerea rețelei de canalizare în subteran, care este finalizată de un an. Cetățenii nu sunt racordați, deocamdată, la rețeaua de canalizare, deoarece primăria a întâmpinat probleme la această investiție, din cauza creșterii de prețuri, iar ca lucrarea să fie dusă mai departe, a trebuit să se găsească alte soluții financiare. El estimează că în această toamnă, cetățenii din această zonă vor fi racordați la canalizare. Cât despre marea asfaltare pe care toți locuitorii acestui cartier o așteaptă, Marius Dulce a explicat că s-a finalizat licitația cu clauză suspensivă, iar în două săptămâni estimează că va fi semnat contractul de finanțare pe Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Însă, lucrările vor debuta abia la începutul anului următor sau chiar anul acesta, dacă iarna va fi una blândă.

Modernizarea Cartierului Măgureni a început din primul moment al mandatului, în sensul că am început cu acea canalizare care e terminată de un an de zile. Am încercat să o facem cât mai repede și cât mai bine, dar, așa cum știți foarte bine, nu numai noi am fost afectați, toată lumea a fost afectată de această creștere de prețuri pe care nu a controlat-o nimeni, așa că a trebuit să găsim alte formule financiare ca să putem duce lucrarea mai departe, pentru că eram în situația în care constructorul să ajungă să denunțe contractul… Promisiunile pe care le-am făcut în 2020, cu certitudine le vom vedea concrete și se vor concretiza până în 2024. Dacă puteam să schimbăm totul dintr-o simplă semnătură sau, eu știu, să învârtim inelul, să facem lucrurile funcționale, de la o zi la alta, atunci da. Dar să nu uităm că și acasă, atunci când facem curățenie, facem deranj… Cartierul Măgureni, cu certitudine, va fi asfaltat. (…) Cred că în următoarele două săptămâni vom putea da drumul la proiectare și eu zic că, la începutul anului viitor sau dacă iarna este blândă, putem să începem cu anumite lucrări în zonă. Dar, cu siguranță până la sfârșitul lui 2023, începutul lui 2024, vom asfalta cartierul Măgureni… ”, a explicat edilul Călărașiului, Marius Dulce.

Cartierul Măgureni este un loc desprins parcă din Evul Mediu! Secolul XXI este

MĂGURENI, CARTIERUL
ÎNGROPAT ÎN PRAF

20 iulie 2022