ÎNAPOI

Stiri Locale Calarasi

zero și numere verzi, dar ce facem cu automobilele uzate, vechi, care nu prezinta interes nici măcar pentru proprietari? Din nefericire tot mai multe sunt abandonate pe domeniul public, lăsate pradă dezintegrării.

Maşini abandonate sunt considerate vehiculele aflate pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puţin 6 luni. Există diferite soluții pentru a scăpa eficient și profitabil de vehiculele neutilizate. Am discutat cu proprietarul unui centru de dezmembrări auto din municipiul Călărași, despre programul lor de colectare și primire a mașinilor.


Mașina trebuie să fie înmatriculată pe numele unui proprietar și aduse actele acesteia. Intră într-un program de evaluare și depoluare pentru a se stabili prețul corect. După acceptul proprietarului, va fi scoasă din circulație și radiată. Prețurile pot pleca de la 1000 de lei pentru o mașină funcțională.

Pentru vehiculele în privinţa cărora exista indicii temeinice ca ar fi fără stăpân sau ca ar fi abandonate, aflate pe domeniul public sau privat al statului, ori al unităţilor administrativ-teritoriale, agenţii constatatori din aparatul propriu al consiliului local, împuterniciţi de primar, precum şi agenţii aparţinând organelor de poliţie vor întocmi procese-verbale de constatare. Cu ocazia întocmirii procesului-verbal, agentul constatator va afişa o somaţie pe caroseria autovehiculului, prin care solicită ridicarea acestuia de pe terenul aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, în termen de 10 zile.

La împlinirea termenului, primarul va dispune, la propunerea organului constatator, inventarierea, expertizarea, ridicarea, transportarea şi depozitarea autovehiculului şi a bunurilor aflate în interiorul acestuia, prin grija agentului constatator, într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale. -potrivit Legii nr. 421/2002 modificată și completată prin Legea nr. 309/2006.

Au fost ridicate anul trecut în jur de 30 de mașini abandonate, în urma atenționărilor făcute, dar și mașini ridicate de către proprietari, în termenul admis.” declară Iane Scarlat, Inspector Specialitate la Primaria municipiului Calarasi.

Mașini tot mai noi și modele pentru toate gusturile și buzunarele, noxe

MAȘINILE ABANDONATE,
EPAVE ALE STRĂZILOR

20 iulie 2022